Όταν οι καλεσμένοι μας (κι εμείς, βέβαια) διψούν για κάτι σοκολατένιο, καλά θα είναι να έχετε προνοήσει. Έτσι, σας δίνουμε μια από τις καλύτερες λύσεις, αν ανήκετε και εσείς στους chocoholics, που δεν είναι άλλη απ’ τα τρουφάκια, με μια εύκολη αλλά υπέροχη συνταγή.

Υλικά (περίπου 30 τρουφάκια)
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
300 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα αλεσμένα
3 κ.γ. κακάο, σε σκόνη
3 κ.σ. κονιάκ
3/4 του πακέτου μπισκότα θρυμματισμένα (τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ)
κακάο σκόνη για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε βούτυρο ή μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια) το ζαχαρούχο, το βούτυρο, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα, το κακάο, τα μπισκότα και το κονιάκ.
Πλάθουμε τρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά (αποφεύγοντας έτσι να κολλούν στο μείγμα).
Τα τοποθετούμε σ’ ένα δίσκο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν για 1 ώρα.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε κακάο και ρολάρουμε επάνω τα τρουφάκια. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένο ινδοκάρυδο ή τρούφα σοκολάτας.

gamos.gr