Ρωσία: Δεν έχει παγώσει ο Turkish Stream
Ο ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει λάβει απόφαση να παγώσει τη χρηματοδότηση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Τουρκία.
Ο ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει λάβει απόφαση να παγώσει τη χρηματοδότηση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιαζόμενος ρωσοτουρκικός αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, ο Αλεξέι Ουλουκάγεφ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στην κατασκευή του αγωγού.
«Η κυβέρνηση δεν έχει παγώσει αυτά τα πρότζεκτ» είπε ο ρώσος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά από τριμερείς συνομιλίες για τη σχεδιαζόμενη συμφωνία εμπορίου ΕΕ-Ουκρανίας.
«Δεν υπάρχουν αποφάσεις σε αυτό το στάδιο για αναστολή, πάγωμα ή τερματισμό χρηματοδότησης για αυτά τα σχέδια, επομένως εργαζόμαστε στη βάση της υπόθεσης ότι θα πραγματοποιηθούν» σημείωσε ο ρώσος υπουργός.
Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από την Gazprom, είχε μεταδώσει ότι η Μόσχα ενδέχεται να παγώσει για αρκετά χρόνια τα σχέδια για τον Turkish Stream.
«Αναμένουμε ότι ο ηγέτης του κράτους πιθανότατα θα παγώσει τον Turkish Stream ή τουλάχιστον θα ανακοινωθεί αναβολή κάποιου τύπου» σημείωσε πηγή της Gazprom, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Δεύτερη πηγή από την Gazprom σημείωσε: «Ελπίζουμε ότι θα αναβληθεί η κατασκευή του Turkish Stream και ότι δεν θα ακυρωθεί πλήρως».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουηδία: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πιθανότατα ρωσικό, κοντά στο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»
- Αγωγή-βόμβα κατά του Κρίσπιν Γκλόβερ από μοντέλο: Καταγγελίες για επίθεση και απαίτηση να γίνει «σκλάβα του σεξ»
- Ουκρανία: H επόμενη τριμερής συνάντηση θα γίνει στις αρχές Μαρτίου, στα HAE λέει ο Ζελένσκι
- Βικτόρια Πλζεν – Παναθηναϊκός: Βίντεο με τη διαδικασία των πέναλτι
- Κούβα: Αμερικανοί πολίτες επέβαιναν στο ταχύπλοο εναντίον του οποίου άνοιξε πυρ η κουβανική ακτοφυλακή
- Σακελλαρίδης για υποκλοπές: Η υπόθεση τώρα αρχίζει, μέχρι την τελική απόδοση δικαιοσύνης
