O Νταβούτογλου ζητά κόκκινο τηλέφωνο με τη Ρωσία για αποφυγή ατυχημάτων
Με τις σχέσεις με την Μόσχα στο απόλυτο μηδέν, η Άγκυρα πρότεινε τη διάνοιξη στρατιωτικής επικοινωνίας ώστε να αποφευχθούν «περιστατικά» -όπως η πρόσφατη κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi. Την ίδια ώρα, Ερντογάν και Πούτιν ερίζουν για το εάν η Τουρκία έχει ρόλο στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από την ISIS -ατμόσφαιρα που δείχνει ότι οι τόνοι δεν πρόκειται να πέσουν σύντομα.
Με τις σχέσεις με την Μόσχα στο απόλυτο μηδέν, η Άγκυρα πρότεινε την δημιουργία ενός «κόκκινου τηλεφώνου» ώστε να αποφευχθούν «ατυχήματα» -όπως η πρόσφατη κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi.
Την ίδια ώρα, Ερντογάν και Πούτιν ερίζουν για το εάν η Τουρκία έχει ρόλο στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από την ISIS -ατμόσφαιρα που δείχνει ότι οι τόνοι δεν πρόκειται να πέσουν σύντομα.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε πως οι δύο πλευρές πρέπει να δημιουργήσουν «δίαυλο στρατιωτικής επικοινωνίας για να αποτραπούν περιστατικά όπως η κατάρριψη» της περασμένης εβδομάδας.
Όσον αφορά την στάση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Νταβούτογλου ανέφερε πως η Τουρκία «θα συνεχίσει τις προσπάθειες για εκδίωξη ενόπλων της ISIS από την συριακή πλευρά της τουρκκοσυριακής μεθορίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι θα επιστρέψουν τα χρήματα στους οπαδούς που ταξίδεψαν στη Νορβηγία!
- Δανία: Συνεχίζεται η ανάπτυξη στρατού στη Γροιλανδία – Η Σλοβενία στέλνει στο νησί δύο αξιωματικούς
- Νέος πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο κ. Κ. Κουτσόπουλος
- Συρία: Κίνδυνος να καταρρεύσει η εκεχειρία – Η Δαμασκός κατηγορεί τους Κούρδους ότι σκότωσαν στρατιώτες
- Ισπανία: Μεταλλικό κομμάτι που βρέθηκε κοντά στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων ίσως βοηθήσει τους ερευνητές
- Τεντόγλου: Το Σάββατο (24/1) στην Παιανία η πρεμιέρα του για το 2026
