Ηπιότερη ύφεση για φέτος και το 2016 θα προβλέπει ο προϋπολογισμός
Με πρόβλεψη για ηπιότερη ύφεση φέτος και του χρόνου, κατατίθεται στη Βουλή σήμερα, Παρασκευή, ο προϋπολογισμός του 2016. Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμένουν αμετάβλητοι, ενώ θα περιλαμβάνονται όλα τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, καθώς και εκείνα που επίκεινται, όπως είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Με πρόβλεψη για ηπιότερη ύφεση φέτος και του χρόνου, κατατίθεται στη Βουλή σήμερα, Παρασκευή, ο προϋπολογισμός του 2016.
Παράλληλα, οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμένουν αμετάβλητοι, ενώ θα περιλαμβάνονται όλα τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, καθώς και εκείνα που επίκεινται, όπως είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο προϋπολογισμός θα προβλέπει ύφεση χαμηλότερη του 1% τόσο φέτος, όσο και το 2016, διατηρώντας όμως αμετάβλητο το δημοσιονομικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ το 2016.
Για την καλύτερη εικόνα, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις (2,3% ύφεση φέτος και 1,3% το 2016 ανέφερε το προσχέδιο), προϊδέασαν τις τελευταίες ημέρες το ΚΕΠΕ και η ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν 0,4%, ενώ η χθεσινή εκτίμηση του ΚΕΠΕ έκανε λόγο για ύφεση 0,3%.
Οι δημοσινομικοί στόχοι που αναφέρονταν στο προσχέδιο δεν αλλάζουν και άρα παραμένει η εκτίμηση για πρωτογενές έλλειμμα 0,24% του ΑΕΠ φέτος και πρωτογενές πλεόνασμα 0,52% του ΑΕΠ το 2016.
Σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα έσοδα και τις δαπάνες, διαφοροποιούνται σε σχέση με ό,τι αναφερόταν στο προσχέδιο. Πρόκειται να περιληφθούν όλα τα συμφωνημένα με τους θεσμούς μέτρα, ενώ θα υπάρχει αναφορά -τουλάχιστον ως στόχων- για τα μέτρα που μένουν να συμφωνηθούν και αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραυματίστηκε ο βασικός τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν – Λίγες ημέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό
- Συρία: Οι Κούρδοι κατηγορούν την κυβέρνηση για προδοσία – Σε εξέλιξη βίαιες συγκρούσεις
- «Σαδίστρια νυμφομανής» – Όταν η CIA φακέλωσε την Έρθα Κιτ ως «επικίνδυνη κομμουνίστρια, εχθρό του λαού»
- Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Πανσερραϊκού (pic)
- Νέα απεργία προγραμματίζουν οι οδηγοί ταξί – Οι ημερομηνίες
- Ολυμπιακός – Μαρούσι 104-89: Νέα «100άρα» και 14/14 για τους Πειραιώτες
