
Βούτσης: Επιμένει στη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των δικαστικών
Να δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών επιμένει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μίλησε την Τετάρτη στην Ολομέλεια κατά τη συνεδρίαση ψήφισης του Προϋπολογισμού της Βουλής για το οικονομικό έτος 2016.
Να δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών επιμένει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μίλησε την Τετάρτη στην Ολομέλεια κατά τη συνεδρίαση ψήφισης του Προϋπολογισμού της Βουλής για το οικονομικό έτος 2016.
«Η διαφάνεια και η ανάρτηση των δηλώσεων των 300 του Κοινοβουλίου αποτελεί κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα» είπε ο κ. Βούτσης, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει ανισότητα ως προς την αντιμετώπιση των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».
Πάντως, διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση η πρότασή του αυτή για δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των δικαστών δεν αφορά στους πρωτοδίκες.
Το έναυσμα για το σχετικό σχόλιο του προέδρου της Βουλής έδωσε η επιστολή που απηύθυναν έξι δικαστικές ενώσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την οποία ζητούν να μην ισχύσει για εκείνους το μέτρο της δημοσιοποίησης των δηλώσεων της περιουσιακής τους κατάστασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών
- Ουκρανία: Παιδί σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από ουκρανικό πλήγμα σε κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας
- Γάζα: Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε καφενείο
- Σουδάν: Δεκάδες νεκροί σε δύο επιθέσεις με drones στην περιφέρεια του Κορντοφάν
- Ιράν: Υπέρ αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός ντε λα Εσπριέγια θα αναμετρηθεί με τον αριστερό Σεπέδα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών