Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Index: Ατομική έκθεση του Κώστα Μητρόπουλου στο Beton7 Gallery

Index: Ατομική έκθεση του Κώστα Μητρόπουλου στο Beton7 Gallery

Ένας ύμνος στο σώμα, υπό την μορφή εγκατάστασης με φωτογραφίες και βίντεο, υπό τον γενικό τίτλο Index, παρουσιάζεται στο Beton7 Gallery από τον γνωστό φωτογράφο Κώστα Μητρόπουλο. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Πέμπτη στις 20:00 και θα διαρκέσει για έναν μήνα.

Ένας ύμνος στο σώμα, υπό την μορφή εγκατάστασης με φωτογραφίες και βίντεο, υπό τον γενικό τίτλο Index, παρουσιάζεται στο Beton7 Gallery από τον γνωστό φωτογράφο Κώστα Μητρόπουλο.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης, προλογίζοντας την έκθεση, γράφει: «Το σώμα είναι ανεξάντλητο. Είναι απείρως περισσότερο από κάθε χρήση και κατάχρησή του. Κάθε κατάκτησή του είναι και μία διαψευσμένη απόκτηση. Κάθε αποτύπωσή του αποδεικνύει την αντίστασή του στην τυποποίηση. Όσο και αν το προσλάβει η όραση, όσο και αν το συλλάβει το μάτι τής κάμερας, όσο και αν το απορροφήσει ο φακός, αυτό παραμένει ανέγγιχτο, αμείωτο, ακμαίο, λες και η κάθε λήψη του ανανεώνει την ακεραιότητά του, καθιερώνει την λάμψη του, αναδεικνύει την αντίστασή του στην άλωσή του από την πείνα των αισθήσεων, από την λαιμαργία τού μυαλού, από την βουλιμία των άλλων σωμάτων, από την ασυδοσία όλων των μέσων αναπαραγωγής του σε αναρίθμητες καταγραφές του.

»Η φαντασμαγορική σωματογραφία τού Κώστα Μητρόπουλου εκθέτει αυτό το γεγονός με τρόπο καταιγιστικό και ολιστικό. Η απέραντη φωτογραφική καταγραφή του επαναλαμβάνει κατακερματισμένο αλλά συνεκτικό ένα σύμπαν σάρκας από όλες τις γωνίες θέασής του. Το αποτέλεσμα είναι μία Κοσμική ερωτική εξομολόγηση, μία διαστρική ομολογία λατρείας γι’ αυτήν την θνητή, πρόσκαιρη θεότητα, η οποία, όχι μόνον απετέλεσε πρότυπο για οποιαδήποτε αναπαράσταση ή επινόηση τού θηλυκού Όλου, τής Ουράνιας Γυναίκας, αλλά συνιστά και την μοναδική απόδειξη ότι χωρίς αυτήν την ένσαρκη οντότητα δεν θα υπήρχε η θεία.

»Το πολυεστιακό αυτό πανόραμα, με τα χιλιάδες «στιγμιότυπά» του, εμφανίζει, και με την έννοια τής φανέρωσης και με την έννοια τής φωτογραφικής «εμφάνισης», διατρέχοντας και εκθέτοντας το γυναικείο σώμα σε όλες τις στάσεις και διαστάσεις του, την αναίρεση τής τρέχουσας κοινοτοπίας διότι καθιστά εξαιρετικό το γνωστό, άγνωστο το εξαντλημένο, πρωτοφανές το εξαντλητικά εμφανές.

»Με αυτήν την ψηφιδωτή ταπισερί, ο Κώστας Μητρόπουλος υψώνει ένα ιερό τέμπλο από γυναικεία μέλη τα οποία, ως φωτοσύνολο, συνθέτουν ένα πολυφωνικό μέλος που εξυμνεί και δοξάζει το ύψιστο Κάλλος, το ανθρώπινο.

»Ο ήχος του μας τρυπάει τα μάτια».

Η μουσική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον Δημήτρη Χασιούρα.

Εγκαίνια: Πέμπτη στις 20:00
Διάρκεια: Έως τις 19 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00-19.00
Είσοδος Ελεύθερη

Beton7 Gallery: Πύδνας 7, Βοτανικός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024