
Εθνική Τράπεζα: Μειωμένες κατά 120 εκατ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες
Την έγκριση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΚΤ του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Βάσει αυτού οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας τόσο υπό το βασικό όσο και υπό το δυσμενές σενάριο μειώνονται κατά 120 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, τα κεφάλαια που απαιτείται να αντλήσει πλέον μειώθηκαν σε 1.456 εκατ. ευρώ και 4.482 εκατ. ευρώ υπό το βασικό και το δυσμενές σενάριο, αντίστοιχα.
Την έγκριση του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Τράπεζα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ενημερώθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο άντλησης κεφαλαίων που η τράπεζα υπέβαλε την 6 Νοεμβρίου 2015, γίνονται αποδεκτές.
Σε αυτές συνυπολογίστηκε και η θετική επίπτωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου 2015 που μειώνουν τις κεφαλαιακές ανάγκες τόσο υπό το βασικό όσο και υπό το δυσμενές σενάριο κατά 120 εκατ. ευρώ.
Κατά συνέπεια, τα κεφάλαια που απαιτείται να αντλήσει πλέον η τράπεζα, μειώθηκαν σε 1.456 εκατ. ευρώ και 4.482 εκατ. ευρώ υπό το βασικό και το δυσμενές σενάριο, αντίστοιχα.
Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό η δυνατότητα αποπληρωμής του μέρους της προληπτικής κεφαλαιακής ενίσχυσης που παρέχεται μέσω της έκδοσης υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών του ν. 3864/2010, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της Finansbank, σύμφωνα με την πραγματική κεφαλαιακή επίπτωση της συναλλαγής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποκάλυψη του πρώην GM της Αρμάνι Μιλάνο: «Είχαμε συμφωνήσει με Ντόρσεϊ και Μιλουτίνοφ»
- Σε θανάτωση θα οδηγηθούν 80 από τους διαβόητους «ιπποπόταμους του Εσκομπάρ» στην Κολομβία
- Meteo: Η αφρικανική σκόνη ήρθε και θα μείνει – Πότε αναμένονται λασποβροχές – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
- Ντόλι Πάρτον για Πρόεδρος: Θρίαμβος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής με 65% – «Εκθρόνισε τον Ομπάμα»
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό


