Καμικάζι της ISIS στη Βαγδάτη, 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν όταν καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στη διάρκεια της κηδείας φιλοκυβερνητικού σιίτη μαχητή την Παρασκευή στη Βαγδάτη. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος της σιιτικής γειτονιάς Χάι αλ-Αμίλ.
Τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν όταν καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στη διάρκεια της κηδείας φιλοκυβερνητικού σιίτη μαχητή την Παρασκευή στη Βαγδάτη.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος της σιιτικής γειτονιάς Χάι αλ-Αμίλ.
Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο από υποστηρικτές της σκληροπυρηνικής σουνιτικής οργάνωσης αναφέρεται πως στόχος ήταν οι σιίτες πολιτοφύλακες που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και το δυτικό Ιράκ.
Οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν μεγάλα κομμάτια στο βόρειο και δυτικό Ιράκ έχουν διεξάγει πολλές βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Ιράκ.
Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην κηδεία μέλους της Χασίντ Σααμπί, κυβερνητικής ομάδας-ομπρέλα που συγκροτείται κυρίως από σιίτες μαχητές και η οποία θεωρείται ότι έχει κεντρικό ρόλο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από το Hamnet στο H is for Hawk: Γυναίκες, γεράκια και η αθόρυβη ανατροπή των έμφυλων στερεοτύπων
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Παγκρητίου Ενώσεως
- Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της νύχτας – Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Λάκη Ραπτάκη
- Νέος Δήμαρχος στο Δήμο Φιλιατών
- Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV
- Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ – Τα τρία ερωτήματα της έρευνας
