Για τα φαινόμενα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε ο Γ.Πανούσης
Για τις καταγγελίες του σχετικά με κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Αμέσως μετά δήλωσε ότι κατέθεσε στοιχεία για εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως και αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.
Για τις καταγγελίες του σχετικά με κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου.
Ο κ. Πανούσης μετέβη στο γραφείο της κ. Ράικου, μετά τον Άρειο Πάγο, όπου παρέμεινε περίπου μισή ώρα.
Εξερχόμενος δήλωσε πως προσέθεσε διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός: «Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα που ανέδειξε ο ίδιος με τις καταγγελίες του, ο κ. Πανούσης επανέλαβε: «Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα συγκίνησης. Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει».
Να σημειωθεί ότι η κλήση του κ. Πανούση στην εισαγγελέα Διαφθοράς δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός παρέδωσε στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Διαβάστε επίσης:
- Παρασκευόπουλος: Οι απειλές σε βάρος Πανούση δεν είναι αποδείξιμες
- Πανούσης: Μίλησα με ονόματα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Το 2025, η επιθυμία των Γάλλων να εγκαταλείψουν τη χώρα έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών
- Η ανασκόπηση του ΣΕΓΑΣ για το 2025: Πρόσωπο της χρονιάς ο Εμμανουήλ Καραλής – Τα μετάλλια και η προοπτική για το μέλλον
- Μαχαιρωμένη βρέθηκε η σταρ του Broadway Ιμάνι Ντία Σμιθ στα 26 της – Κατηγορείται για φόνο ο σύντροφός της
- Θεσσαλονίκη: Απάτη – μαμούθ με «μαϊμού» τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ
- Δυτική Όχθη: Πέντε συλλήψεις υπόπτων μετά από επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων – Τραυμάτισαν βρέφος
- Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της οικογένειας ΜακΚίσικ (pics)
