Τι συμφώνησαν Τσίπρας-Ιερώνυμος στη νέα τους συνάντηση
Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους-Εκκλησίας υπό τον Ν.Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κλίμα συνεργασίας για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Προσφυγικό και η ακραία φτώχεια.
Συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους-Εκκλησίας υπό τον υπουργό Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου και οι μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΔ’)
- Μπουλς – Μπακς 120-97: Ασταμάτητος ο Γκίντι και νέα ήττα για το Μιλγουόκι
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
