«Σκιές» στη βρετανική Βουλή για πλήγματα στη Συρία, επιμένει ο Κάμερον
Δεν υποχωρούν οι «δισταγμοί» στους βρετανούς βουλευτές, συμπολιτευόμενους και μη, για το ενδεχόμενο επιδρομών εναντίον της ISIS και στη Συρία: Ομάδα βουλευτών με επιρροή στο Ουέστμινστερ εκφράζει αμφιβολίες για τα πλήγματα και προειδοποιεί τον Κάμερον να μην την φέρει σε ψηφοφορία εάν δεν έχει διασφαλίσει ότι θα περάσει. Ο πρωθυπουργός επιμένει πως θα φέρει, όταν κριθεί σκόπιμο, την απόφαση σε ψηφοφορία -αντιδρώντας σε αναφορές που τον θέλουν να βάζει το σχέδιο στο συρτάρι για το φόβο κοινοβουλευτικής ήττας.
Δεν υποχωρούν οι «δισταγμοί» στους βρετανούς βουλευτές, συμπολιτευόμενους και μη, για το ενδεχόμενο επιδρομών εναντίον της ISIS και στη Συρία: Ομάδα βουλευτών με επιρροή στο Ουέστμινστερ εκφράζει αμφιβολίες για τα πλήγματα και προειδοποιεί τον Κάμερον να μην την φέρει σε ψηφοφορία εάν δεν έχει διασφαλίσει ότι θα περάσει.
Ο πρωθυπουργός επιμένει πως θα φέρει, όταν κριθεί σκόπιμο, την απόφαση σε ψηφοφορία -αντιδρώντας σε αναφορές που τον θέλουν να βάζει το σχέδιο στο συρτάρι για το φόβο κοινοβουλευτικής ήττας.
Ο Κάμερον είχε φέρει το 2013 στη Βουλή πρόταση για πλήγματα στη Συρία, αλλά η πρόταση είχε καταψηφιστεί σε από τις ηχηρότερες ήττες της πρώτης θητείας του.
Τώρα, το Λονδίνο επιδιώκει την επέκταση των επιδρομών εναντίον της ISIS στο Ιράκ (που έχουν πάρει την «βούλα» της Βουλής) και στη Συρία -και η πρόθεση του Κάμερον ήταν εξαρχής να την περάσει από το Ουέστμινστερ, όταν όμως ήταν σίγουρος πως θα είχε διασφαλισμένη την υπερψήφισή της.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ανέφερε ωστόσο την Τρίτη πως «ανησυχεί» ότι η πρόταση για επέκταση των πληγμάτων «είναι αντίδραση της κυβέρνησης στην αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει… χωρίς όμως να περιμένει πως η πράξη αυτή θα ήταν αποφασιστική από στρατιωτική σκοπιά, και χωρίς συνεκτικό και μακροπρόθεσμο σχέδιο για καταπολέμηση της ISIS και τερματικό του συριακού εμφυλίου».
Επιπλέον, η ρωσική επέμβαση «περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα». Και η επιτροπή καταλήγει πως οι βουλευτές «δεν έχουν ακόμη πειστεί» πως η κυβέρνηση μπορεί να απαντήσει στις ανησυχίες τους» -ελάχιστα διπλωματική προειδοποίηση πως ο Κάμερον κινδυνεύει με καταψήφιση.
Ενδιάμεσα, ο Guardian και οι Times υποστήριξαν πως το πρωθυπουργικό γραφείο έχει εγκαταλείψει το σχέδιο για ψηφοφορία, διαπιστώνοντας πως δεν μπορεί να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους. Η Ντάουνινγκ Στριτ το διέψευσε κατηγορηματικά.
«Η θέση του πρωθυπουργού δεν έχει αλλάξει, έχει πει επανειλημμένα πως θα επαναφέρει την πρόταση μόνο όταν υπάρξει σαφής συναίνεση, και αυτό ισχύει ακόμη» ανέφερε «πηγή» της Ντάουνινγκ Στριτ που επικαλούνται όλα τα βρετανικά ΜΜΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία

