Απότομη επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ το γ’ τρίμηνο
Η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με βραδύτερο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο του έτους καθώς οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύθηκαν την αύξηση των καταναλωτικών και επιχειρηματικών δαπανών προκειμένου να μειώσουν τα συσσωρευμένα αποθέματά τους.
Η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με βραδύτερο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο του έτους καθώς οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύθηκαν την αύξηση των καταναλωτικών και επιχειρηματικών δαπανών προκειμένου να μειώσουν τα συσσωρευμένα αποθέματά τους.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 1,5% ετησίως, έναντι 3,9% ένα τρίμηνο νωρίτερα.
Οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να αυξηθεί κατά 1,6%. Εξαιρουμένης της μεγαλύτερης διακύμανσης των αποθεμάτων εδώ και τέσσερα χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 3%.
Η επίπτωση των αποθεμάτων εκτιμάται ότι θα είναι παροδική και το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί με ταχύτερους ρυθμούς το τέταρτο τρίμηνο, δεδομένης της ισχυρής εσωτερικής ζήτησης, δίνοντας την ευκαιρία στη Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου μετανάστη – Διαμελίστηκε από την προπέλα του σκάφους διακινητή
- Ναυάγιο στη Κρήτη: «Πηδούσαν στη θάλασσα για να φέρουν φαγητό και νερό» – Σοκαριστικές μαρτυρίες των διασωθέντων
- Βία στην εποχή της τεχνολογίας – Το cyberbullying αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη
- Νέα προσπάθεια διάσπασης των αγροτών από Μητσοτάκη – «Να κάνουμε διάλογο με ανοιχτούς δρόμους»
- Η «αρχόντισσα με το ανεστραμμένο διάδημα» αποκαλύπτεται στη Βοιωτία και φωτίζει τα μυστικά του 7ου αιώνα π.Χ.
- Κρήτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο 40χρονος ορειβάτης στο φαράγγι του Αμπά – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

