Στο νήμα για την πρωτιά των πωλήσεων του 2015 η Toyota
Δύο μήνες πριν την λήξη του έτους ο ιαπωνικός όμιλος δείχνει να κλειδώνει την πρωτοκαθεδρία της κατάταξης πωλήσεων για το 2015.
Στον ιαπωνικό όμιλο αναμένεται να περιέλθει το στέμμα των πωλήσεων και για το 2015, καθώς δύο μήνες πριν το τέλος της χρονιάς η Toyota κατάφερε να ξεπεράσει τον όμιλο VW, καταγράφοντας έως και το Σεπτέμβριο πωλήσεις 7,49 εκατομμυρίων μονάδων έναντι 7,43 εκ. του γερμανικού ομίλου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το προβάδισμα του ιαπωνικού ομίλου αναμένεται να διατηρηθεί έως το τέλος της χρονιάς εξασφαλίζοντάς του για έκτη φορά την πρωτοκαθεδρία της παγκόσμιας κατάταξης πωλήσεων από το 2008 οπότε και εκθρόνισε τον όμιλο GM ο οποίος μέχρι τότε διατηρούσε τα πρωτεία επί 80 χρόνια.
Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μισό του 2015 είχε κλείσει οριακά υπέρ του ομίλου VW με 5,04 εκατομμύρια πωλήσεις έναντι 5,02 εκατομμυρίων της Toyota, ωστόσο σε συνάρτηση με τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αλλά και την ύφεση που παρατηρείται στην κινεζική οικονομία την μεγαλύτερη αγορά των Γερμανών, ο γερμανικός όμιλος δεν αναμένεται να κλείσει την ψαλίδα που τον χωρίζει από τους Ιάπωνες.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι πωλήσεις της Toyota όσο και της VW για το εννιάμηνο έχουν υποχωρήσει κατά 1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
Σε ό,τι αφορά το Νο3 της κατάταξης, τον αμερικανικό όμιλο General Motors, έως το Σεπτέμβριο είχε διαθέσει 7,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα –μέγεθος μειωμένο κατά 1,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι- και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών δεν μπορεί να απειλήσει τον όμιλο VW σε ό,τι αφορά την κούρσα πωλήσεων για το 2015.
auto.in.gr
- ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ απέρριψε την κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οργανωμένη συγκάλυψη του σκανδάλου
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή η 48χρονη που έπεσε από μπαλκόνι
- Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στην Αθήνα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
