Το Σάββατο ανακοινώνει τα αποτελέσματα των stress tests η ΕΚΤ
Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου το πρωί στις 11:30 ώρα Ελλάδος, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, η ΕΚΤ, βήμα αναγκαίο για να ξεκινήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ωστόσο, δυστυχώς, αυτή δεν είναι η μόνη εκκρεμότητα, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών που είναι κρίσιμο να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, και την έναρξη ισχύος της οδηγίας για το bail in...
Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου το πρωί στις 11:30 ώρα Ελλάδος, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βήμα αναγκαίο προκειμένου να ξεκινήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ωστόσο, δυστυχώς, αυτή δεν είναι η μόνη εκκρεμότητα, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών που είναι κρίσιμο να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, και την έναρξη από 1/1/2016 της ισχύος της κοινοτικής οδηγίας για το bail in, που προβλέπει κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.
Η εμπλοκή που έχει υπάρξει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και ειδικά την προστασία την πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, θέμα που συνδέεται άμεσα με τις τράπεζες, δημιουργεί προβλήματα και εγείρει κινδύνους σε ό,τι αφορά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση.
Με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τους θεσμούς να αναγνωρίζουν την κρισιμότητα του θέματος οι διαπραγματεύσεις για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων συνεχίζονται με τους θεσμούς, αφού κατά την τριήμερη παραμονή των εκπροσώπων τους στην Αθήνα η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν μπόρεσε να γεφυρωθεί.
Σημαντικό για την Ελλάδα είναι ότι για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση πιέζει και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προτείνοντας μάλιστα να αποσυνδεθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος από την ανακεφαλαιοποίηση και η τελευταία να ολοκληρωθεί έως τις 15 Νοεμβρίου.
Όμως την τελική απόφαση θα την πάρει το Eurogroup, με τη Γερμανία να φέρεται να αξιολογεί ως πολύ ισχυρό όπλο και αποτελεσματικό μοχλό πίεσης προς την Ελλάδα το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, προκειμένου αυτή να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της και να ολοκληρωθεί εγκαίρως η πρώτη αξιολόγηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: Πήρε το ντέρμπι και έβαψε «ερυθρόλευκο» το League Cup
- «Ήταν βάρβαρα βασανιστήρια» – Φρικιαστικές μαρτυρίες επιζώντων από τις «θεραπείες» μεταστροφής
- Πολεμικό κλίμα καλλιεργεί το Μαξίμου με τους αγρότες: Τρακτέρ κινείται με την όπισθεν εναντίον ΜΑΤ – Βροχή δακρυγόνων
- Ωραίο το πουλόβερ σου – Μήπως είναι φτιαγμένο από μαλλί gay προβάτων;
- Γερμανία: Δια πυρός και σιδήρου ο Μερτς – Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που έθεσε σε δοκιμασία την κυβέρνηση
- Live streaming: Η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
