Με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας, Γ.Σταθάκη, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Η επίσκεψη Ντομπρόβσκις πραγματοποιείται τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-θεσμών για την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων μέτρων φαίνεται να έχουν μπλοκάρει.

Κεντρικό θέμα στις επαφές που θα έχει στην Αθήνα είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο Ντομπρόβσκις στέλνει σαφές μήνυμα πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Στις 12:00 θα συναντηθεί με τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής.

Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 14:00.

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα (09:30) και στις 10:45, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, στην Τεχνόπολη-Γκάζι.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ