Νεκροί γυναίκα και δύο παιδιά σε ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου
Μία γυναίκα και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο στη Λέσβο, ενώ επτά ακόμη άτομα αγνοούνται. Γύρω στις 06:00 το πρωί πλαστική λέμβος με 63 επιβαίνοντες ανατράπηκε όταν προσέκρουσε σε βράχια λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, στο Καρά Τεπέ, στις ανατολικές ακτές του νησιού. Φωτορεπορτάζ-σκληρές εικόνες.
Μία γυναίκα και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο στη Λέσβο, ενώ επτά ακόμη άτομα αγνοούνται.
Γύρω στις 06:00 το πρωί πλαστική λέμβος με 63 επιβαίνοντες ανατράπηκε στη διάρκεια αποβίβασης των μεταναστών. Η λέμβος προσέκρουσε σε βράχια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, στο Καρά Τεπέ, στις ανατολικές ακτές του νησιού.
Συνολικά, 53 άτομα κατάφεραν να βγουν στην ακτή, ενώ έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί, εκ των οποίων δύο αφορούν σε ανήλικα παιδιά -ένα δίχρονο κοριτσάκι και ένα επτάχρονο αγοράκι- και μία 32χρονη γυναίκα.
Οι ναυαγοί που βγήκαν στην ακτή δήλωσαν ότι αρκετοί ακόμη πρόσφυγες που επέβαιναν στη βάρκα έπεσαν στη θάλασσα.
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό των επτά αγνοουμένων διεξάγει η Ακτοφυλακή.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο του FRONTEX, πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σκάφος του FRONTEX καθώς και περιπολικά οχήματα από ξηράς.
Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και οι άνεμοι πνέουν 6 – 7 μποφόρ βόρειοι – βορειοανατολικοί.
Αφίξεις στον Πειραιά
Με επιβάτες 1.730 πρόσφυγες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη, κατέπλευσε την Κυριακή στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Τέρα Τζετ».
Αργά τη νύχτα ή τις πρωινές ώρες, αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά και το «Νήσος Μύκονος», το οποίο επίσης μεταφέρει πρόσφυγες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύρος: Επιχείρηση διάσωσης σκύλου που είχε πέσει σε πηγάδι βάθους 15 μέτρων
- Ο Χάρι Στάιλς φέρνει ντίσκο διάθεση στα BRIT Awards
- Ο Μίκαελ Κάρικ είναι ο νέος… Χάρι Πότερ
- Νέα Αριστερά: Όχι στα νταηλίκια των Τραμπ και Νετανιάχου – Η χώρα μας να απαιτήσει άμεσα την παύση της επίθεσης
- Σκιάθος: Βραβεύτηκε ο καπετάνιος που έδωσε μάχη με τα κύματα για τη διακομιδή άρρωστου παιδιού
- Άρης: «Η αποστολή είναι ασφαλής – Υπομονή και λογική μέχρι να λήξουν όλα ομαλά»

