Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σελένα Γκόμεζ στο in.gr: «Προσπαθώ να αγνοώ αυτούς που με μισούν»

Σελένα Γκόμεζ στο in.gr: «Προσπαθώ να αγνοώ αυτούς που με μισούν»

Σούπερ σταρ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, διασημότητα από πολύ μικρή ηλικία, ηθοποιός, τραγουδίστρια και πρότυπο για νεαρά κορίτσια, η Σελένα Γκόμεζ δεν είναι άλλη μία celebrity. Το in.gr την συνάντησε τον Ιούνιο στο Κανκούν του Μεξικό, πριν αποκαλύψει ότι έπασχε από λύκο, με αφορμή την νέα της ταινία Ξενοδοχείο Τεράτων 2.

Σούπερ σταρ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, διασημότητα από πολύ μικρή ηλικία, ηθοποιός, τραγουδίστρια και πρότυπο για νεαρά κορίτσια, η Σελένα Γκόμεζ δεν είναι άλλη μία celebrity.

Αν και μόλις 23 ετών, μοιάζει πολύ ώριμη για την ηλικία της. Από νωρίς χρειάστηκε να έρθει αντιμέτωπη με φήμες, κουτσομπολιά, τα οποία τροφοδοτήθηκαν και από την ερωτική της σχέση με τον τραγουδιστή της ποπ, Τζάστιν Μπίμπερ.

Πριν από λίγες εβδομάδες απάντησε στις φήμες που την ήθελαν να είχε κάνει αποτοξίνωση, αποκαλύπτοντας ότι είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, επειδή έπασχε από λύκο, ένα αυτοάνοσο νόσημα. Το γεγονός αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πώς μπορεί να «μεταφραστεί» στην ηλικία της μία απουσία από τις κάμερες.

Το in.gr την συνάντησε τον Ιούνιο στο Κανκούν του Μεξικό, με αφορμή την νέα της ταινία Ξενοδοχείο Τεράτων 2.

Είναι παράξενο να μεγαλώνεις μπροστά στις κάμερες, λέει η Γκόμεζ, μιλώντας σε μία ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το in.gr. «Όταν είσαι παιδί – ηθοποιός, συχνά υπάρχει η παρανόηση ότι κάποιοι σε πίεσαν για να το κάνεις αυτό. Σκηνοθέτες, μουσικοί, σεναριογράφοι αναρωτιούνται εάν έχεις προσωπικότητα. Όταν έγινα 18 ήθελα απεγνωσμένα να αποδείξω ότι έχω τη δική μου φωνή, ότι θέλω να επιδιώξω περισσότερα, να χαράξω ξανά τη διαδρομή που ήθελα να ακολουθήσω, καθώς ήθελα να κάνω περισσότερα. Δεν μου άρεσε που ο κόσμος θεωρούσε ότι είμαι μονοδιάστατη, ενώ έχω όλες αυτές τις πλευρές μέσα μου. Αισθάνομαι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για μένα» λέει.

Ερωτηθείσα εάν προτιμά τη μουσική ή το σινεμά, η 23χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια λέει ότι θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή λατρεύει να εκφράζεται μέσω της μουσικής. «Σε πέντε χρόνια μπορεί να θέλω να επικεντρωθώ μόνο στην υποκριτική και σε τίποτα άλλο. Δεν ξέρω, περιμένω να δω τι θα γίνει» σημειώνει και δηλώνει πολύ υπερήφανη για το νέο άλμπουμ της, με τίτλο Revival.

Ο τίτλος είναι συμβολικός, σημειώνει, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να επιτύχει τώρα που γνωρίζει τις δυνατότητές της. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δει πολλά από όσα μπορώ να κάνω. Πιστεύω στον εαυτό μου και νομίζω ότι μπορώ να κάνω πράγματα που ο κόσμος δεν θα πίστευε ότι μπορώ να τα κάνω» δηλώνει.

Χαρακτηρίζει το γεγονός ότι θεωρείται πρότυπο για αρκετά νέα κορίτσια ως «το μεγαλύτερο δώρο». «Σίγουρα δεν είμαι τέλεια, αλλά το θέμα είναι το πώς θα επιλέξω να συνεχίσω. Πώς θα δείξω ότι δεν θα αφήσω κανέναν να μου πει όχι, να μου πει τι θα κάνω ή ότι δεν έπρεπε να κάνω αυτό. Νομίζω ότι το να είμαι καλή και να κάνω το καλύτερο που μπορώ, είναι αυτό που μπορώ να κάνω».

«Αυτό που θα έλεγα σε κάθε κορίτσι που θαυμάζει κάποιον θα ήταν: «Τι χρειάστηκε για να φτάσει εκεί; Έπρεπε να δουλέψει σκληρά, να έχει εργασιακή ηθική, κυνήγησε τα όνειρα του, ήταν καλός άνθρωπος;» Θα ήθελα να θαυμάζουν κάποιον που θα τις έκανε να θέλουν να κάνουν τα πάντα» σημειώνει.

Πιστεύει ότι ζούμε σε μια εποχή που τα social media έχουν δύναμη. «Υπάρχουν κορίτσια που κοιτούν άλλα κορίτσια και σκέφτονται γιατί να μην είναι και εκείνες έτσι. Το κάνω και εγώ αυτό. Είναι τοξικό. Πολλά νέα κορίτσια στα social media πιστεύουν ότι πρέπει να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να κερδίσουν την προσοχή ενός άνδρα ή για να εκδικηθούν κάποιον. Είναι πολύ σκληρό. Λατρεύω να αγκαλιάζω τη σεξουαλικότητα μου, μου αρέσει να γίνομαι όμορφη και σέξι, αλλά όταν αυτό μετατρέπεται σε καθημερινότητα, λατρεύω το γεγονός ότι υπάρχουν απαίσιες φωτογραφίες μου στο Διαδίκτυο. Γιατί δεν είμαι τέλεια κάθε μέρα. Υπάρχει η παρανόηση ότι πρέπει να είσαι σέξι όλη την ώρα».

Δεν φοβάται να μιλήσει για τους επικριτές της. «Πολλοί κρύβονται πίσω από μία οθόνη και σχολιάζουν με την πρόφαση της ελευθερίας του λόγου. Ελευθερία του λόγου είναι να έχεις τη δική σου άποψη για κάτι. Αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν τις ανασφάλειές τους πάνω σε άλλους ανθρώπους».

«Όταν διαβάζω κάποια άσχημα πράγματα για μένα, λέω: «Όχι δεν θα το κάνεις αυτό. Θα σταματήσεις, θα βγεις έξω, θα ακούσεις μουσική». Τα κακά σχόλια φυσικά και με επηρεάζουν, μερικές φορές γελάω, μερικές φορές δεν βγάζουν νόημα, αλλά φυσικά υπάρχουν φορές που με παίρνει από κάτω» λέει.

Και συμπληρώνει: «Εάν ζεις τη ζωή σου με το να ανησυχείς για άλλους ανθρώπους, τότε αυτό είναι εξαντλητικό. Προσπαθώ να αγνοώ αυτούς που με μισούν».

Ερωτηθείσα εάν η ίδια έχει πρότυπα, απαντά: «Δεν νομίζω ότι θα ήθελα να μιμηθώ την καριέρα κάποιου. Λατρεύω, όμως, τη Μέριλ Στριπ, την Κέιτ Ουίνσλετ, τη Ρέιτσελ ΜακΆνταμς. Οι επιλογές τους είναι μοναδικές, επανεφευρίσκουν τον εαυτό τους. Η Σαρλίζ Θερόν το κάνει αυτό σε κάθε της ρόλο. Δεν θέλω ποτέ να παίζω τον ίδιο ρόλο».

Μιλώντας για τον ρόλο της στην ταινία Ξενοδοχείο για Τέρατα 2 (δανείζει τη φωνή της στη Μέιβις, κόρη του κόμη Δράκουλα), η Σελένα Γκόμεζ σημειώνει γελώντας ότι αν και μόλις 23, φέτος ερμηνεύει δύο ρόλους μητέρας.

Το Ξενοδοχείο για Τέρατα έχει ένα βαθύτερο μήνυμα, λέει. «Το να έχεις κάτι στη ζωή σου που είναι διαφορετικό. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός με τον τρόπο του. Μιλάμε για τέρατα και ανθρώπους, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να πει κανείς στα παιδιά του τι σημαίνει το να είσαι διαφορετικός και να το αγκαλιάζεις αυτό».

Εν μέσω μίας ευρύτερης συζήτησης που γίνεται στο Χόλιγουντ για τη θέση της γυναίκας στη βιομηχανία του θεάματος, η Σελένα Γκόμεζ λέει: «Νομίζω ότι υπάρχουν καλοί ρόλοι για νέα κορίτσια. Περισσότερο τώρα παρά στο παρελθόν».

Πώς παραμένει προσγειωμένη; «Η μαμά μου με βοηθά να μείνω προσγειωμένη. Θυσίασε όλη τη ζωή της για μένα. Με έκανε όταν ήμουν 16 και εργαζόταν σε όλη τη ζωή της για να έχω εγώ μια καλύτερη ζωή. Είναι ο μόνος άνθρωπος που θα μου πει όχι, όταν όλοι οι άλλοι θα μου πουν ναι».

* Η ταινία «Ξενοδοχείο για Τέρατα 2» προβάλλεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή Feelgood. Το νέο άλμπουμ της Σελένα Γκόμεζ, με τίτλο Revival, κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024