H Σλοβενία ζητά αστυνομικές ενισχύσεις από χώρες της ΕΕ για το προσφυγικό
Η κυβέρνηση της Σλοβενία έχει υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αποστολή αστυνομικών δυνάμεων ώστε να βοηθήσουν τις Αρχές της στη διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος. Η Λιουμπλιάνα έχει γίνει από το Σαββατοκύριακο ο τελευταίος σταθμός στο βαλκανικό διάδρομο πριν την Αυστρία, και μόνο την Τετάρτη είχαν φτάσει στη χώρα 10.000 άτομα, κυριώς Σύροι πρόσφυγες. Επίσκεψη Αβραμόπουλου στη χώρα.
Η κυβέρνηση της Σλοβενία έχει υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αποστολή αστυνομικών δυνάμεων ώστε να βοηθήσουν τις Αρχές της στη διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος.
Η Λιουμπλιάνα έχει γίνει από το Σαββατοκύριακο ο τελευταίος σταθμός στο βαλκανικό διάδρομο πριν την Αυστρία, και μόνο την Τετάρτη είχαν φτάσει στη χώρα 10.000 άτομα, κυριώς Σύροι πρόσφυγες.
«Έχουμε ζητήσει από άλλες χώρες της ΕΕ να μάς στείλουν μονάδες της αστυνομίας» ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Βέσνα Γκιόρκος Ζνίνταρ.
Παράλληλα, την Πέμπτη αναμένεται στη Λιουμπλιάνα ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η Κομισιόν έχει συγκαλέσει την Κυριακή σύσκεψη ηγετών της ΕΕ που επηρεάζονται άμεσα από το προσφυγικό (ανάμεσά τους και τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Μίρο Τσεράρ) με τους αρχηγούς κυβέρνησεων βαλκανικών χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών