Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λίφτινγκ με βελονισμό

Λίφτινγκ με βελονισμό

Μπορεί μία μη επεμβατική τεχνική να έχει τη δράση ενός λίφτινγκ;

Ευφραιμίδη Μαρίλη, φωτό: shutterstock

Aπό τη Μαρίλη Ευφραιμίδη
Ο κοσμητικός βελονισμός επεμβαίνει σε όλα τα στρώματα του δέρματος και όχι μόνο στην επιδερμίδα – όπως η πλειονότητα των υπόλοιπων θεραπειών – , αγγίζοντας ακόμα και μυϊκές στιβάδες του προσώπου. Επιδρά έτσι ώστε να αναπλάσει το δέρμα, να συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και να διεγείρει τους ινοβλάστες (κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστίνης).
Συγχρόνως ρυθμίζει το βιολογικό ρυθμό: όσο μεγαλώνουμε ο κύκλος ανανέωσης των κυττάρων επιμηκύνεται με αποτέλεσμα τα παλιά να στοιβάζονται στην επιφάνεια του δέρματος και να μην αντικαθίστανται από νεαρά. Ο αισθητικός βελονισμός στοχεύει στην αποκατάσταση της ισορροπίας και την επαναφορά του κύκλου στις 28 μέρες.
«Με την τοποθέτηση ειδικών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία προκαλείται τοπική αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας, διέγερση των κυττάρων που παράγουν κολλαγόνο (ινοβλαστών), με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ποιότητα και ο αριθμός των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, κύριων συστατικών του συνδετικού ιστού» εξηγεί η Μαρκέλλα Σεγρέδου, φυσίατρος και ειδικός Ιατρικού βελονισμού. «Οι βελόνες φτάνουν και στο επίπεδο του μυϊκού ιστού με αποτέλεσμα εκτός από τον αγγειακό, να ρυθμίζεται και ο μυϊκός τόνος καθώς επίσης και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που έχουν σχέση με την αναπαραγωγική ικανότητα των κυττάρων του δέρματος».
Τα αποτελέσματα του αφορούν: την βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας, την εξαφάνιση των λεπτών γραμμών, τη μείωση των ρυτίδων, την αύξηση του μυϊκού τόνου, την αύξηση της ελαστικότητας των μυών του προσώπου αλλά και της τραχηλικής χώρας με αποτέλεσμα τη βελτίωση του διπλοσάγονου, την ανόρθωση και σύσφιξη γενικότερα του προσώπου, την εξαφάνιση των μαύρων κύκλων και του οιδήματος γύρω από τα μάτια, των πανάδων, την σύσφιξη των δερματικών πόρων, τη βελτίωση της ακμής.
Η θεραπεία είναι ανώδυνη, αλλά μπορεί να νιώσετε ένα μυρμήγκιασμα, καθώς το αίμα και το τσι αρχίζουν να ρέουν προς το σημείο εισαγωγής της βελόνας. Μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίας, η επιδερμίδα είναι εμφανώς πιο λαμπερή και ξεκούραστη.
Η θεραπεία διαρκεί περίπου 1 ώρα. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται πάντα από την περίπτωση. Συνήθως είναι 10 έως 15 συνεδρίες, οι οποίες τις πρώτες εβδομάδες γίνονται με συχνότητα 2 φορές και στη συνέχεια 1 φορά την εβδομάδα. Είναι σημαντικό να ακολουθούν συμπληρωματικές συνεδρίες συντήρησης για 1 έως 2 φορές το μήνα ώστε να συνοδεύεται η αναπαραγωγή των νέων επιθηλιακών κυττάρων.
Τα αποτελέσματα της δράσης του αισθητικού βελονισμού είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή και διαρκούν. Καθώς δεν αφορούν μόνο τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος, στους μήνες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν το πρόσωπο θα είναι εμφανώς ανανεωμένο. Ακόμα κι όταν επέλθουν τα σημάδια της φθοράς από ηλικιακούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες, θα το βρουν καλύτερο προετοιμασμένο από ένα δέρμα που δεν έχει κάνει θεραπεία επαναπρογραμματισμού με βελονισμό. Οι περισσότερες ιατρικές μελέτες αναφέρουν ότι η αποτελεσματικότητα είναι μεγαλύτερη όταν οι θεραπείες ξεκινούν ανάμεσα στις ηλικίες των 30 και των 45 ώστε να επιτευχθεί η καθυστέρηση της διαδικασίας της γήρανσης.

woman.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024