Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας

Ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας

Φάσια(περιτόνιο): ο σκληρός συνδετικός ιστός που καλύπτει οργανικά, χωρίς ασυνέχειες το σώμα και δένει το μυϊκό μας σύστημα με τον σκελετό μας. Όταν αυτό το πλέγμα είναι υγιές χαρακτηρίζεται από ευκαμψία και πλαστικότητα ενώ οι όποιες βλάβες του προκαλούν πόνο και δυσκολία κίνησης. Ακόμη και η πολύωρη καθιστική εργασία μπροστά από ένα υπολογιστή επηρεάζει το […]

Φάσια(περιτόνιο): ο σκληρός συνδετικός ιστός που καλύπτει οργανικά, χωρίς ασυνέχειες το σώμα και δένει το μυϊκό μας σύστημα με τον σκελετό μας. Όταν αυτό το πλέγμα είναι υγιές χαρακτηρίζεται από ευκαμψία και πλαστικότητα ενώ οι όποιες βλάβες του προκαλούν πόνο και δυσκολία κίνησης. Ακόμη και η πολύωρη καθιστική εργασία μπροστά από ένα υπολογιστή επηρεάζει το σύστημα αυτό του συνδετικού ιστού δημιουργώντας συμφύσεις που σκληραίνουν και αφυδατώνουν την περιτονία με άμεση συνέπεια την αλλαγή στάσης και ισορροπίας στο σώμα σας.

Η λεγόμενη περιτονιακή μάλαξη (fasciatherapy) έχει σαν στόχο την επαναφορά της ευκινησίας μέσω μαλάξεων και πιέσεων στα σημεία που πάσχουν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στην θεραπευτική προσέγγιση συμμετέχει όλο το σώμα καθώς πολλές φορές οι πόνοι σε ένα σημείο έχουν αντίκτυπο σε κάποιο άλλο – για παράδειγμα, οι πόνοι στους ώμους «χτυπούν» και τη μέση ή τα ισχία. Στα ευεργετικά αποτελέσματα μιας τέτοιας θεραπείας συγκαταλέγονται η μείωση του σωματικού στρες, την επαναφορά της σωστής στάσης του σώματος και την απομάκρυνση των πιέσεων που αισθανόμαστε στους μυς μας λόγω της κακής στάσεις στην καθημερινότητα μας.

Γιατί σημασία δεν έχε απλά να αθλούμαστε αλλά να ακολουθούμε το πρόγραμμα εκείνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μυϊκού μας συστήματος



Επιπλέον, μέσα από ένα σύστημα συγκεκριμένων κινησιολογικών και νευρομυϊκής προσαρμογής ασκήσεων «εκπαιδεύουμε» τον εγκέφαλο στην σωστή κινησιολογία και μυϊκή προσαρμογή που απαιτούν οι διάφορες καθημερινές μας δραστηριότητες.

Εναλλακτικά από τις τακτικές σας επισκέψεις στον ειδικό θεραπευτή, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος να προσφέρεται στο σώμα σας την ανακούφιση και ενεργοποίηση που χρειάζεται. Δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε ένα foam roller (κύλινδρος ισορροπίας) και να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα μια σειρά από πραγματικά αναζωογονητικές ασκήσεις κάνοντας παράλληλα ένα αυτομασάζ (δες φωτό).

gamos.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024