Στις αρχές Νοεμβρίου οι «όροι» Κάμερον για Βρετανία εντός ΕΕ
Αντιμέτωπος με κριτική και εκνευρισμό εκ μέρους εταίρων και θεσμών για ασάφειες και ελλιπή ενημέρωση ως προς τις αλλαγές που επιδιώκει στις σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει από τις Βρυξέλλες ότι θα παρουσιάσει στις αρχές Νοεμβρίου λεπτομερείς προτάσεις και θα επιταχύνει τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με Μέρκελ-Ολάντ πριν την έναρξη της Συνόδου.
Αντιμέτωπος με κριτική και εκνευρισμό εκ μέρους εταίρων και θεσμών για ασάφειες και ελλιπή ενημέρωση ως προς τις αλλαγές που επιδιώκει στις σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει από τις Βρυξέλλες ότι θα παρουσιάσει στις αρχές Νοεμβρίου λεπτομερείς προτάσεις και θα επιταχύνει τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, καθώς και διμερείς συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Ο ρυθμός θα γίνει τώρα πιο γρήγορος και θα θέσω πάλι τους τέσσερις ζωτικούς τομείς όπου χρειαζόμαστε αλλαγή, παρουσιάζοντας τις αλλαγές που θέλουμε στις αρχές Νοεμβρίου» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Έτσι επιταχύνουμε τον ρυθμό και επιταχύνουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις στο διάστημα μέχρι το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου» δήλωσε αναφερόμενος στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.
«Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να πάρουμε μια καλή συμφωνία για τη Βρετανία, να διορθώσουμε εκείνα τα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει για τα καλά και σημειώνει καλή πρόοδο» ανέφερε.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί να θέσει στην κρίση των Βρετανών την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ σε δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί έως τα τέλη του 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Εκκληση «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου απευθύνει ο Μαρκ Κάρνι
- ΟΗΕ: Η πρώην αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ρεβέκα Γκρίνσπαν υποψήφια να διαδεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική