Περαιτέρω μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από την ΕΚΤ το Σεπτέμβριο
Μειώθηκε περαιτέρω η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το Σεπτέμβριο. H εξάρτησή τους από τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 82,4 δισ. ευρώ από 84 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.
Μειώθηκε περαιτέρω η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το Σεπτέμβριο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εξάρτηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων από τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 82,4 δισ. ευρώ από 84 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.
Αντιστοίχως η απευθείας χρηματοδότηση τους από την ΕΚΤ περιορίστηκε στα 39 δισ. ευρώ από 40 δισ. ευρω.
Συνακόλουθα η συνολική τους εξάρτηση μειώθηκε στα 121,4 δισ. ευρώ από 124 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης στο μέτωπο των καταθέσεων, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση των χορηγήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελένη Καστάνη: «Ακόμα λειτουργώ σαν να έχω τα παλιά μου κιλά. Φοράω ρούχα Large και μου πέφτουν»
- Γκενκ – Άντερλεχτ 2-0: Ο Καρέτσας «ξεκλείδωσε» τη μεγάλη νίκη
- Κίνημα Δημοκρατίας: Προχωρούν τα «βαφτίσια» – «Πέρασε» η πρόταση Κασσελάκη
- Ιαπωνία: Ο πρόεδρος της Ταϊβάν συνεχάρη την Σανάε Τακαΐτσι για την εκλογική νίκη της
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Στάρμερ, ως υπεύθυνος για τον διορισμό του Μάντελσον
- Η Εμίλια Κλαρκ θα είναι για πάντα η Ντενέρις Ταργκέριεν: «Θα είναι ο τίτλος στην επιτύμβια στήλη μου»
