Περαιτέρω μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από την ΕΚΤ το Σεπτέμβριο
Μειώθηκε περαιτέρω η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το Σεπτέμβριο. H εξάρτησή τους από τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 82,4 δισ. ευρώ από 84 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.
Μειώθηκε περαιτέρω η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το Σεπτέμβριο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εξάρτηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων από τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 82,4 δισ. ευρώ από 84 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.
Αντιστοίχως η απευθείας χρηματοδότηση τους από την ΕΚΤ περιορίστηκε στα 39 δισ. ευρώ από 40 δισ. ευρω.
Συνακόλουθα η συνολική τους εξάρτηση μειώθηκε στα 121,4 δισ. ευρώ από 124 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης στο μέτωπο των καταθέσεων, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση των χορηγήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αμετανόητος θύτης» – Η Ροζάνα Αρκέτ γράφει ανοιχτή επιστολή στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
- Ραφήνα: Εμπλοκή κάβου στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος» – Ταλαιπωρία για 673 επιβάτες
- Τορούν 2026: Εξασφάλισε το ασημένιο και προσπαθεί για το χρυσό ο Καραλής!
- Τι λέει στο in η δικηγόρος που γέννησε πρόωρα και δεν της αναγνωρίστηκε ανωτέρα βία
- Σακελλαρίδης: Πόσο ακόμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως τοποτηρητής του Τραμπ και του Νετανιάχου
- Ορμούζ: Οι ΥΠΕΞ των G7 δηλώνουν έτοιμοι να «λάβουν μέτρα για την στήριξη του ενεργειακού ανεφοδιασμού»

