Περαιτέρω μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από την ΕΚΤ το Σεπτέμβριο
Μειώθηκε περαιτέρω η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το Σεπτέμβριο. H εξάρτησή τους από τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 82,4 δισ. ευρώ από 84 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.
Μειώθηκε περαιτέρω η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το Σεπτέμβριο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εξάρτηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων από τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) μειώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 82,4 δισ. ευρώ από 84 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.
Αντιστοίχως η απευθείας χρηματοδότηση τους από την ΕΚΤ περιορίστηκε στα 39 δισ. ευρώ από 40 δισ. ευρω.
Συνακόλουθα η συνολική τους εξάρτηση μειώθηκε στα 121,4 δισ. ευρώ από 124 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης στο μέτωπο των καταθέσεων, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση των χορηγήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των τιμών
- Η ποικιλία στην άκσηση «χαρίζει» χρόνια ζωής
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ – Προς νέο γύρο συνομιλιών οδεύουν ΗΠΑ και Ιράν
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442