Οι τζιχαντιστές «πλησιάζουν το Χαλέπι» – νεκρός Ιρανός στρατηγός στη Συρία
Συριακή οργάνωση που συλλέγει πληροφορίες από τη Συρία αναφέρει πως οι τζιχαντιστές της ISIS έχουν προελάσει στην περιοχή γύρω από το Χαλέπι, εκδιώκοντας τις ομάδες αντικαθεστωτικών από χωριά γύρω από την πόλη. Την ίδια στιγμή, η Τεχεράνη επιβεβαίωσε ότι ιρανός στρατηγός σκοτώθηκε κοντά στο Χαλέπι. Ο στρατηγός ήταν μέρος ομάδας που λειτουργούσε «συμβουλευτικά» στις συριακές δυνάμεις.
Συριακή οργάνωση που συλλέγει πληροφορίες από τη Συρία αναφέρει πως οι τζιχαντιστές της ISIS έχουν προελάσει στην περιοχή γύρω από το Χαλέπι, εκδιώκοντας τις ομάδες αντικαθεστωτικών από χωριά γύρω από την πόλη. Την ίδια στιγμή, η Τεχεράνη επιβεβαίωσε ότι ιρανός στρατηγός σκοτώθηκε κοντά στο Χαλέπι. Ο στρατηγός ήταν μέρος ομάδας που λειτουργούσε «συμβουλευτικά» στις συριακές δυνάμεις.
Η ISIS «ποτεέ δεν είχε πλησίασε τόσο κοντά στην πόλη του Χαλεπίου, αυτή είναι η μεγαλύτερη προέλασή του προς την πόλη, ανέφερε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της οργάνωσης «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις πηγές του Παρατηρητηρίου, η ISIS εξεδίωξε οργανώσεις ανταρτών, έπειτα από σφοδρές μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 05.00 τα ξημερώματα, από τις τοποθεσίες Ταλ Κραχ, Ταλ Σουσίν, Κάφαρ Καρές αλλά κυρίως από τη βάση Μαντρασάτ αλ-Μούσατ, που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών από το 2012.
«Δεκάδες μαχητές και από τα δύο στρατόπεδα έχουν σκοτωθεί», είπε ο Αμπντέλ Ραχμάν.
Με την κατάληψη των θέσεων αυτών βορείως του Χαλεπίου, η τζιχαντιστική οργάνωση βρίσκεται πλέον περίπου 20 χλμ. από την πόλη και «πάνω στη γραμμή του μετώπου με τις καθεστωτικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ» κυρίως κοντά στη βιομηχανική περιοχή του Σέιχ Νάτζαρ. Το ΙΚ προέλασε κυρίως από τα βορειοδυτικά του Χαλεπίου, όπου ελέγχει πόλεις και τοποθεσίες, κυρίως την πόλη Αλ-Μπαμπ, που είναι ένα από τα προπύργιά του.
Νεκρός ιρανός στρατηγός στο συριακό Χαλέπι
Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μαγιαντίν που εδρεύει στον Λίβανο μετέδωσε ότι ιρανός στρατιωτικός σύμβουλος με βαθμό στρατηγού σκοτώθηκε στο Χαλέπι. Το θάνατό του επιβεβαίωσε και η ιρανική κυβέρνηση την Παρασκευή.
Ο Χουσέιν Χαμεναντί, ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Συρία «κατά τη διάρκεια συμβουλευτικής αποστολής στην περιοχή του Χαλεπίου, από τους τρομοκράτες της ISIS», ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, χωρίς να διευκρινίζουν ακριβώς υπό ποιες συνθήκες.
Το Χαλέπι έχει καταστραφεί από τον πόλεμο από το 2012 και έχει χωριστεί στους δυτικούς τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και στους ανατολικούς που ελέγχονται από τους αντάρτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα

