Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρύσα Βέργη: «Η Ψυχή του Τοπίου - Αναδρομή 1985-2015»

Χρύσα Βέργη: «Η Ψυχή του Τοπίου – Αναδρομή 1985-2015»

Μετά την επιτυχημένη έκθεσηπου φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πινακοθήκη Κυκλάδων (22/8-13/9/2015) η Χρύσα Βέργη δίνει ραντεβού με το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας στην Γκαλερί Ευριπίδη που στεγάζεται στο εντυπωσιακό νεοκλασικό της Ηρακλείτου 10 στο Κολωνάκι. Η έκθεση αποτελεί ουσιαστικά μεταφορά της ομώνυμης έκθεσης, που φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πινακοθήκη Κυκλάδων με την προσθήκη […]

Μετά την επιτυχημένη έκθεσηπου φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πινακοθήκη Κυκλάδων (22/8-13/9/2015) η Χρύσα Βέργη δίνει ραντεβού με το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας στην Γκαλερί Ευριπίδη που στεγάζεται στο εντυπωσιακό νεοκλασικό της Ηρακλείτου 10 στο Κολωνάκι.

Η έκθεση αποτελεί ουσιαστικά μεταφορά της ομώνυμης έκθεσης, που φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πινακοθήκη Κυκλάδων με την προσθήκη μερικών νέων έργων.

Μέσα από αυτή την αναδρομική έκθεση η Χρύσα Βέργη διηγείται τη δική της προσωπική σχέση με το φυσικό περιβάλλον, μια σχέση ειλικρινή, άφθαρτη στο χρόνο, που ξεκίνησε πριν τρεις δεκαετίες και γίνεται ολοένα πιο βαθιά και ουσιαστική.

Όπως σημειώνει η γκαλερίστα Νάσια Ευριπίδου «Η Χρύσα Βέργη ανήκει σ’ αυτή την σπάνια γκάμα καλλιτεχνών, που με το χαρακτηριστικό της, αναγνωρίσιμο δείγμα εικαστικής γραφής, τολμά να αποχωριστεί το οικείο και το ασφαλές στην ζωγραφική αναπαράσταση του τοπίου, προχωρώντας τον αισθητικό της προβληματισμό σε νέες διαδρομές, τολμώντας νέες, εικαστικές προσεγγίσεις στην ερμηνεία του Τοπίου».

Η καλλιτέχνις γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Λ. Κανακάκη, Δ. Μυταρά, Ν. Κεσσανλή, Β. Κυριάκη, Ρ. Παπασπύρου, Μ. Λαμπράκη-Πλάκα, Interior Design στο Fine Arts School of California State University of Long Beach, U.S.A. και μεταπτυχιακές σπουδές στη Ζωγραφική στην Εcole Nationale Superieure des Beaux-Arts de Paris με δάσκαλο τον Pierre Carron. με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσει ς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βρυξέλλες, Παρίσι, Λονδίνο, Δουβλίνο, Κων/πολη, Πεκίνο, Κορέα , Ν. Υόρκη, Κύπρο).

Έργα της βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στο Μουσείο Φρυσίρα, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου, στις ιδιωτικές συλλογές του Ομίλου Εταιρειών ΑΓΕΤ Ηρακλής, Αγροτικής Τράπεζας, Παπαστράτος, Interamerican και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το έργο της επιλέχθηκε να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του 2004.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος, τον Σεπτέμβριο του 2008, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του ραδιοσταθμού ΣΚΑΙ, προτάθηκε έργο της με θέμα την Ελιά, το οποίο δημοπρατήθηκε και τα έσοδα προσφέρθηκαν στο Ταμείο των Δασών. Το έργο της κατακυρώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

Διάρκεια Έκθεσης: 24 Σεπτεμβρίου -17 Οκτωβρίου 2015
Γκαλερί Ευριπίδη: Ηρακλείτου 10 και Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ: 210 3615909, fax: 210 3600620

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 11.00 -15.00 & 17.00 – 20.30,
Σαββάτο: 11.00 -15.00 /Κυριακή και Δευτέρα: Κλειστά

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024