«Μην ακούτε το Πεντάγωνο»: H Ρωσία αρνείται ότι δεν στοχεύει την ISIS
Ο ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ απέρριψε ως «αβάσιμες» τις αμφιβολίες χωρών της Δύσης, σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία δεν στόχευαν την ISIS αλλά θέσεις αντιπάλων Άσαντ. «Μην ακούτε το Πεντάγωνο για τις ρωσικές επιδρομές, τα έχει πει όλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Λαβρόφ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε ως «αβάσιμες» τις αμφιβολίες χωρών της Δύσης, σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία δεν στόχευαν την ISIS αλλά θέσεις αντιπάλων Άσαντ.
Οι αναφορές ήθελαν τα ρωσικά πλήγματα, που ξεκίνησαν την Τετάρτη, να χτυπούν θέσεις αντικαθεστωτικών στο κεντρο-δυτικό τμήμα της χώρας που ελέγχεται από τη Δαμασκό και συγκεκριμένα ακριβώς τους θύλακες όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν εστίες αντίστασης των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης.
«Οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι στόχοι των πληγμάτων αυτών δεν ήσαν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχουν καμία βάση» ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στη Νέα Υόρκη.
«Μην ακούτε το Πεντάγωνο για τις ρωσικές επιδρομές, τα έχει πει όλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Λαβρόφ.
Ο ίδιος προσέθεσε πως «δεν έχει καμία πληροφορία» για θύματα μεταξύ των αμάχων από τις επιδρομές αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Μόσχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik
- Ομοφοβικός, μιλιταριστής, ορκισμένος εχθρός του Oμπάμα – Ο αληθινός Τσακ Νόρις μισούσε πολύ
- Ο πρόεδρος Τραμπ «δεν θέλει κατάπαυση του πυρός» στο Ιράν
- Όταν ο Μουρίνιο άκουσε τη συμβουλή του πατέρα του
- Οι ΗΠΑ στηρίζουν Όρμπαν εν όψει εκλογών – Ταξίδι Βανς στη Βουδαπέστη τον Απρίλιο
- LIVE: Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Παγιδευμένοι στον τροχό του χάμστερ: Δουλεύουμε περισσότερο, παράγουμε λιγότερο


