Σπίρτζης: Η αύξηση στο εισιτήριο να μην επιβαρύνει όλους τους επιβάτες
Την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να μην επιβαρυνθούν όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ΦΠΑ 23% εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης την Πέμπτη. Ο υπουργός είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιβληθεί ο αυξημένος ΦΠΑ στις κάρτες.
Την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να μην επιβαρυνθούν όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ΦΠΑ 23% εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης την Πέμπτη.
Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, θα εξεταστεί να μην επιβληθεί ο αυξημένος ΦΠΑ στις κάρτες αστικών συγκοινωνιών.
Επιπλέον, σημείωσε ότι «οι άνεργοι μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας από τον ΟΑΕΔ και της ταυτότητάς τους».
Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι στόχος είναι να δοθεί ένα κίνητρο να χρησιμοποιούνται οι αστικές συγκοινωνίες των μέσων μαζικής μεταφοράς από περισσότερους πολίτες.
Παράλληλα, προανήγγειλε αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών, με μια διαφορετική δομή, και εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, παρατήρησε ότι θα γίνονται σε άλλη λογική, όχι καταστολής, αλλά πρόληψης, δηλαδή οι επιβάτες θα ελέγχονται πριν εισέλθουν στα μέσα μεταφοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γλαβίνας: Η ΝΔ κερδίζει άμα τη εμφανίσει του κ. Τσίπρα – Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση
- Ομπράντοβιτς: «Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, ας τελειώσουν τα πρωταθλήματα πρώτα…»
- Γαλλία: Θρίλερ με την εξαφάνιση 11χρονου κοριτσιού – Συνελήφθη ο πατέρας φίλης της
- Νάσος Αθανασίου: Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή – Πλήθος κόσμου στην κηδεία
- Μίλτος Πασχαλίδης: «Η κόρη μου είναι 17 ετών, έρχεται στις συναυλίες με τις φίλες της και κοπανιούνται»
- Αστυνομική βία στην Ελλάδα: Η Διεθνής Αμνηστία καλεί σε απαγόρευση των χειροβομβίδων κρότου-λάμψης

