Δεν πήγε ο Τσίπρας στη σύνοδο του Ομπάμα για τους τζιχαντιστές
Εμπλοκή δημιουργήθηκε ξαφνικά στις ΗΠΑ όταν η ελληνική αντιπροσωπεία κατάλαβε ότι η ΠΓΔΜ θα συμμετείχε στη Συνάντηση Κορυφής για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Εμπλοκή δημιουργήθηκε ξαφνικά στις ΗΠΑ όταν η ελληνική αντιπροσωπεία κατάλαβε ότι ηΠΓΔΜ θα συμμετείχε στη Συνάντηση Κορυφής για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αίτημα από την Ελλάδα να συμμετάσχει η
ΠΓΔΜ με την ονομασία FYROM, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, ενισχύοντας την
απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην παραστεί.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, να μην συμμετέχουν στη συνεδρίαση που διοργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με θέμα την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε το δικαίωμα της παρέμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Κατάπαυση του πυρός και διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων ζητά η Κίνα
- Η Ρωσία ανακοινώνει την κατάρριψη 148 ουκρανικών drones μέσα σε 3 ώρες
- Συρία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον πρώην… τζιχαντιστή Τζολάνι, συνοδευόμενος από τον Φιντάν
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων