
«Παρερμηνεύτηκαν» δηλώσεις Γκάμπριελ περί άρσης των κυρώσεων στη Ρωσία
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν ζητεί άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας «ούτε άμεσα ούτε έμμεσα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Τομπίας Ντούνοφ, αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωση, στην οποία ο κ. Γκάμπριελ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έπρεπε ενδεχομένως να αρθούν οι κυρώσεις λόγω του σημαντικού ρόλου της Μόσχας στην κρίση της Συρίας.
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν ζητεί άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας «ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Τομπίας Ντούνοφ, αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωση, στην οποία ο κ. Γκάμπριελ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έπρεπε ενδεχομένως να αρθούν οι κυρώσεις λόγω του σημαντικού ρόλου της Μόσχας στην κρίση της Συρίας.
Ερωτηθείς εάν κατά την άποψη του αντικαγκελάριου της Γερμανίας θα έπρεπε τα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας να παραμείνουν, ακόμη και αν οι άλλες χώρες θα επιθυμούσαν να έχουν την Ρωσία μαζί τους στην διευθέτηση της συριακής διένεξης, ο κ. Ντούνοφ απάντησε: «Είναι έτσι ακριβώς» και προσέθεσε ότι ισχύει όμως και το ότι η επίλυση της διένεξης στην Συρία χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας είναι εξαιρετικά απίθανη.
Από την πλευρά της καγκελαρίας, ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε λόγο για «παρερμηνεία» των δηλώσεων του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ και επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν έδειξαν ότι είναι εφικτή μία εποικοδομητική συνεργασία με την Μόσχα, ενώ σε ό,τι αφορά την Ουκρανία παραμένει ο στόχος για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη βάση της Συμφωνίας του Μινσκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιάννης Ντεγιάννης: Φόβοι και απορίες
- Προκλητικός Γεωργιάδης στη Βουλή: «Ε και που έστειλε επιστολή η Κοβέσι στην Κομισιόν; Θα γίνει ρεζίλι»
- Σπείρα «εγκληματικού τουρισμού» έκανε διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες στην Αττική – Εξιχνιάστηκε κλοπή 1,5 εκατ. ευρώ
- Η Ουγγαρία παραμένει μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Οι βουλευτές ανέτρεψαν την απόφαση Όρμπαν
- Πλήγμα στην ΑΕΚ με Φίζελ: Χάνει τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό
- Πέτρος Συρίγος: Σοβαρό τροχαίο για τον σεφ της «Super Κατερίνα» – Τι συνέβη

