Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ξεκινά το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Με το σύνθημα «Η ανάγνωση ως πολιτική πράξη» ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία της UNICEF και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου (20:00), ενώ η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει στις 11 Οκτωβρίου.

Με το σύνθημα «Η ανάγνωση ως πολιτική πράξη» ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία της UNICEF και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
«Είναι μια ευκαιρία να επανορίσουμε τις έννοιες της ανάγνωσης και της πράξης μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής και ως εκ τούτου και την ίδια την έννοια της πολιτικής. Τι σχέση έχει το διάβασμα με την ανάγνωση; Όταν διαβάζω ένα βιβλίο πράττω; Και πώς σημαίνεται η πράξη ή η απραξία μου μέσα στο πολιτικό περιβάλλον; Όχι σπάνια η πολιτική αντιμάχεται την ανάγνωση, γιατί με την ανάγνωση μεταφέρεται η γνώση και το πληροφορημένο άτομο είναι εχθρός της κακής πολιτικής» τονίζουν οι διοργανωτές, σημειώνοντας:

«Είμαστε βέβαιοι ότι το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου, με την συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά κυρίως με την ενεργό παρουσία των φίλων αναγνωστών, στους οποίους απευθύνεται το βιβλίο και ως εκ τούτου είναι οι κύριοι υποστηρικτές του, δεν θα αποτελέσει απλώς μια έκθεση, αλλά μια γιορτή πολιτισμού».

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν χιλιάδες νέοι και παλαιότεροι τίτλοι, ενώ έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από θεατρικές ομάδες και μουσικά συγκροτήματα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η ανάγνωση ως πολιτική πράξη» θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις εξής θεματικές: Γλώσσα και πολιτική, Το βιβλίο σήμερα. Η δυναμική του έντυπου λόγου μπροστά στη δυναμική της εικόνας, Η πολιτική του ποιητικού λόγου.
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου (20:00), ενώ η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει στις 11 Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024