Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου και οι όλο φρεσκάδα συνταγές του, μας αρέσουν πολύ. Αυτά τα αλμυρά σου είναι το ιδανικό ορεκτικό για ένα ρομαντικό τετ α τετ με τον αγαπημένο σας αλλά και το πιο σικ ορντέβρ σε δείπνο με φίλους. Ευτυχώς που βρήκαμε αυτή την συνταγή στο «Αλάτι και πιπέρι» και ξέρουμε τι να αγοράσουμε για το δείπνο του Σαββατόβραδου.

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5΄ ΨΗΣΙΜΟ: 25΄ – 30΄ ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα ΚΟΣΤΟΣ: € 1,70 η μερίδα

Υλικά
20-30 σου, σπιτικά ή έτοιμα (θα τα βρείτε σε ζαχαροπλαστεία και σουπερμάρκετ)

Για τη γέμιση

  • 350γρ. καπνιστή πέστροφα
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 100γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
  • 2κ.σ. γιαούρτι
  • χυμός από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο
  • 1/4 μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 2κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Γέμιση: Χτυπάμε στο μούλτι την πέστροφα μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσουν καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι, τον χυμό, το ξύσμα, τον άνηθο, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι. Βάζουμε τη μους σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (με απλή μύτη) και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Σύνθεση: Στο κάτω μέρος του κάθε σου κάνουμε μια μικρή τρύπα με τη μύτη της σακούλας ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε με τη μους πιέζοντας ελαφρά τη σακούλα.


TIP: Αγοράστε έτοιμα σου από καλό ζαχαροπλαστείο αν θέλετε να αποφύγετε το ζύμωμα.

gamos.gr