Καθυστερεί η ΕΚΤ την επαναφορά της εξαίρεσης για τα ελληνικά ομόλογα
Την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έθεσε ως προϋπόθεση για την επαναφορά της εξαίρεσης για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έθεσε ως προϋπόθεση για την επαναφορά της εξαίρεσης για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε πρόγραμμα και να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση με επιτυχία προκειμένου να εξεταστεί το θέμα.
Σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει τον δρόμο για την επαναφορά της εξαίρεσης, το αποκαλούμενο waiver, και την αποδοχή από την ΕΚΤ των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων.
Ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μιας χώρας η οποία βρίσκεται υπό αξιολόγηση.
Κατά τον ίδιο αν η ελληνική κυβέρνηση υλοποιήσει τη συμφωνία, τότε η χώρα θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και θα ανοίξει ο δρόμος για ελάφρυνση του χρέους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΒΗΜΑ στην Ιστορία: Έρχεται αυτή την Κυριακή και είναι αφιερωμένο στον Ελευθέριο Βενιζέλο
- Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22%
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με τον Γ’ τόμο του Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη
- Σεισμός στην Ήπειρο – Περισσότερα από 140 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές – Σε εξέλιξη οι έλεγχοι
- Σάρα Τοσκάνο: Η σύζυγος του Λάμπρου Φισφή χορεύει oriental στο νέο επεισόδιο του Έχω Παιδιά (εικόνες)
- Τραμπ: Δεν θα σας πω τα σχέδιά μου, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με τον νέο ηγέτη του Ιράν