Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρίντλεϊ Σκοτ: Δεν τελείωσα με τον «Προμηθέα», άλλες δύο ταινίες έχουν σειρά

Ρίντλεϊ Σκοτ: Δεν τελείωσα με τον «Προμηθέα», άλλες δύο ταινίες έχουν σειρά

Ελισάβετ Σταμοπούλου Η φαντασία του ανεξάντλητη και δύο μόνο ταινίες δεν φτάνουν για να μυήσουν το κοινό στον εξωγήινο κόσμο. O βετεράνος σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τέσσερις συνολικά ταινίες «Προμηθέα» επιχειρώντας να τις συνδέσει με την κλασική ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας του 1979 Alien. Τον Προμηθέα 2, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Η φαντασία του ανεξάντλητη και δύο μόνο ταινίες δεν φτάνουν για να μυήσουν το κοινό στον εξωγήινο κόσμο. O βετεράνος σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τέσσερις συνολικά ταινίες «Προμηθέα» επιχειρώντας να τις συνδέσει με την κλασική ταινία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας του 1979 Alien.

Τον Προμηθέα 2, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017, θα ακολουθήσουν άλλες δύο ταινίες, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική ιστοσελίδα FilmFutter ο σκηνοθέτης που σημείωσε ότι το επερχόμενο σίκουελ του Προμηθέα θα έχει το ρόλο του συνεχιστή της αφήγησης.

Στον Προμηθέα του 2012 πρωταγωνιστούσαν οι Νούμι Ραπάς, Μάικλ Φασμπέντερ, Γκάι Πιρς, Ίντρις Έλμπα, Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν και Σαρλίζ Θερόν. Τοποθετημένη στα τέλη του 21ου αιώνα, η ιστορία επικεντρώνεται στο πλήρωμα του ομώνυμου διαστημόπλοιου, όταν αυτό οδηγείται σε έναν μακρινό κόσμο με προηγμένο πολιτισμό, ψάχνοντας την προέλευση της ανθρωπότητας.

Στις αρχές του 2000 η ταινία ξεκίνησε ανάπτυξη ως πέμπτη προσθήκη στη σειρά ταινιών Άλιεν, από το μυαλό όμως των Ρίντλεϊ Σκοτ και Τζέιμς Κάμερον περνούσαν ιδέες δημιουργίας ενός πρότζεκτ που θα λειτουργούσε ως πρίκουελ του Άλιεν: Ο Επιβάτης του Διαστήματος (1979).

Στον δεύτερο Προμηθέα οι Νούμι Ραπάς και Μάικλ Φασμπέντερ θα βρεθούν ξανά στους ρόλους του 2012.

«Σκοπός του Προμηθέα είναι να εξηγήσει τη σειρά Alien, αλλά και το πώς και το γιατί δημιουργήθηκαν οι εξωγήινοι», αναφέρει ο Σκοτ, για να συμπληρώσει: «Πάντα έβλεπα την ταινία ως μια μορφή βιολογικού πολέμου. Για μενα το διαστημόπλοιο, το οποίο αποκαλώ Κρουασάν, είναι ένα πολεμικό πλοίο που περιλαμβάνει αυτά τα ρομποτικά πλάσματα που σχετίζονται με την καταστροφή».

Τουλάχιστον στα 83 έτη του ο Ρίντλεϊ Σκοτ πιθανολογείται ότι θα έχει ολοκληρώσει το έπος του, Προμηθέας, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το 2017 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη ταινία και επομένως για τις άλλες δύο θα χρειαστεί να περάσουν τέσσερα συνολικά χρόνια.

Στο άμεσο μέλλον, όμως, και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου του 2015 θα βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες η ταινία του «Η Διάσωση» (The Martian) με τον Ματ Ντέιμον.

Το καστ συμπεριλαμβάνει τους Τζέσικα Τσαστέιν, Κρίστεν Ουίγκ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Πένια, Τζεφ Ντάνιελς, Τσιουέτελ Ετζίοφορ, και Ντόναλντ Γκλόβερ, ενώ στην υπόθεση της ταινίας ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον) κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Είναι όμως ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη.

entertainment.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024