Αμερικανικό συμβόλαιο με την Κίνα για αγορά 300 αεροσκαφών της Boeing
Συμφωνίες για την πώληση 300 αεροσκαφών σε τρεις κινεζικές εταιρίες και την κατασκευή μονάδας αεροσκαφών στην Κίνα υπέγραψε η Boeing. Η αμερικανική εταιρία γίνεται έτσι η πρώτη που ανακοινώνει εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο από την έναρξη της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στις ΗΠΑ.
Συμφωνίες για την πώληση 300 αεροσκαφών σε τρεις κινεζικές εταιρίες και την κατασκευή μονάδας αεροσκαφών στην Κίνα υπέγραψε η Boeing. Η αμερικανική εταιρία γίνεται έτσι η πρώτη που ανακοινώνει εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο από την έναρξη της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στις ΗΠΑ.
Αμερικανικές και κινεζικές εταιρείες έχουν καλέσει τους προέδρους Ομπάμα και Σι να προχωρήσουν την προετοιμασία για συμφωνία που θα ρυθμίζει τις επενδύσεις μεταξύ των δύο οικονομιών, θέμα που βρίσκεται ψηλά στην οικονομική ατζέντα της επίσκεψης του Σι.
Παράλληλα, η κινεζική ICBC Financial Leasing Co, μονάδα της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα αγοράσει 30 αεροσκάφη Boeing 737-800, αξίας 2,88 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, οι άλλοι δύο πελάτες είναι η εταιρία συμμετοχών που διαχειρίζεται τις προμήθειες της κινεζικής αεροπλοΐας και η μονάδα χρηματοδοτικών μισθώσεων της China Development Bank.
Η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία αποτελεί βασική αγορά για την Boeing και τον ανταγωνιστή της στην Ευρώπη, την Airbus, που κατασκευάζουν τα περισσότερα από τα επιβατικά αεροσκάφη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε χρήση σε όλο τον κόσμο. Τον Αύγουστο, η Boeing αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση αεροσκαφών από την Κίνα κατά 5%, λέγοντας ότι η χώρα θα χρειαστεί 6.330 αεροσκάφη τα επόμενα 20 χρόνια.
Η Boeing υπέγραψε επίσης συμφωνία συνεργασίας με την Commercial Aircraft Corporation of China (Comac) για την κατασκευή μονάδας ολοκλήρωσης αεροσκαφών για τα αεροσκάφη 737 στην Κίνα, πρόσθεσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Ο Κινέζος πρόεδρος που έφθασε στο Σιάτλ την Τρίτη αναμένεται την Τετάρτη να επισκεφθεί την Boeing.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
- Δημοσθένης: Παράφορο πάθος και γνήσια τραγικότητα (Μέρος Α’)
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- ΥΠΕΞ για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής: Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει ύψιστη προτεραιότητα
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- Ο Τόλκιν, ο Άντι Σέρκις και η διαμάχη για το λευκό κάστινγκ του νέου «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442