Λαγκάρντ: Επικίνδυνη η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας
Στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εστίασε μιλώντας την Τρίτη στην Ουάσινγκτον η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. «Η επανευθυγράμμιση της νομισματικής πολιτικής έχει επιπτώσεις», είπε η κ. Λαγκάρντ, η οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
Στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εστίασε μιλώντας την Τρίτη στην Ουάσινγκτον η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Αναφερόμενα σε θέματα σχετικά με την εφαρμογή της «αναπτυξιακής ατζέντας» για μετά το 2015, αλλά και στους νέους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε πως «τα καθοδικά ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία είναι μεγαλύτερα από ό,τι ήταν», ενώ τόνισε ότι στα ρίσκα αυτά περιλαμβάνονται οι χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων, η επανευθυγράμμιση της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και οι εξελίξεις στην Κίνα.
«Η επανευθυγράμμιση της νομισματικής πολιτικής έχει επιπτώσεις», είπε η κ. Λαγκάρντ, η οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λούβρο: Υπό πίεση μετά από μια καταστροφική χρονιά
- Ράσφορντ: «Όταν μεγάλωσα συνειδητοποίησα τι είχε περάσει η μητέρα μου»
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Ο Λαμίν Γιαμάλ έπαιξε ποδόσφαιρο με νεαρούς θαυμαστές του στο Ντουμπάι (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 26.12.2025]
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
