Χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν καθημερινά στη Λέσβο
Κατά χιλιάδες φτάνουν καθημερινά στη Λέσβο πρόσφυγες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Αντιμέτωπο με τεράστιες προκλήσεις το νησί, το ζήτημα «όλης της Ευρώπης το σηκώνει στην πλάτη της η Μυτιλήνη και οι Μυτιληνιοί» λέει ο δήμαρχος.
Κατά χιλιάδες φτάνουν καθημερινά στη Λέσβο πρόσφυγες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
Αντιμέτωπο με τεράστιες προκλήσεις το νησί, το ζήτημα «όλης της Ευρώπης το σηκώνει στην πλάτη της η Μυτιλήνη και οι Μυτιληνιοί» λέει ο δήμαρχος.
Οι χημικές τουαλέτες που έχουν τοποθετηθεί στο λιμάνι δεν επαρκούν να καλύψουν τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που έχουν φτάσει στο νησί.
Χθες, Κυριακή, αναχώρησαν για Πειραιά, με τακτικά και έκτακτα δρομολόγια, περί τους 4.500 πρόσφυγες και σήμερα αναμένεται μέχρι το βράδυ να αναχωρήσουν άλλοι 4.500.
Ο αριθμός των αφικνούμενων ξεπερνά τους 2.000 καθημερινά, ενώ μερικές φορές -όπως το Σαββατοκύριακο- φτάνει τους 4.000 ημερησίως.
«Καθημερινά δεχόμαστε το βάρος της διαχείρισης των συνθηκών ζωής χιλιάδων ανθρώπων. Τα χρήματα του προϋπολογισμού έχουν τελειώσει» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.
«Όλη τη μέρα ασχολιόμαστε με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρόβλημα. Το πρόβλημα της Ευρώπης όλης το σηκώνει στην πλάτη της η Μυτιλήνη και οι Μυτιληνιοί» προσθέτει.
Πηγές από το νησί μιλούν για κατακόρυφη πτώση του τουρισμού από την Τουρκία, με αφορμή τη φετινή μουσουλμανική γιορτής του κουρμπάν μπαϊράμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σέρρες: Στο μηδέν και πάλι οι έρευνες για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Κρήτη: Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης το Σάββατο – 209 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε λιμάνια
- Πώς η εξαφάνιση της «Πτήσης 19» το 1945 τροφοδότησε τον μύθο του Τριγώνου των Βερμούδων
- LIVE: Τσέλσι – Άστον Βίλα
- Ρωσία: Αναχαίτισε 111 ουκρανικά drones – 8 πάνω από την Μόσχα – μέσα σε διάστημα τριών ωρών
- Ξανά στην κορυφή η Άρσεναλ (2-1), τρίτη σερί νίκη για την Λίβερπουλ (2-1)