Στο 1,1309 την Πέμπτη η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου
Ανοδικά κινείται την Πέμπτη το ευρώ έναντι του δολαρίου με τους επενδυτές να προεξοφλούν πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της.
Ανοδικά κινείται την Πέμπτη το ευρώ έναντι του δολαρίου με τους επενδυτές να προεξοφλούν πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της.
Αν και χθες το βράδυ η ισοτιμία έκλεισε στο 1,1285 σήμερα στις ασιατικές αγορές κινείται στο 1,1309 δολάριο.
Σύμφωνα με αναλυτές αν η Fed δεν αυξήσει τα επιτόκια της το δολάριο θα υποτιμηθεί και έτσι θα μπουν αγοραστές σε κάθε καθοδική κίνηση της τιμής, καθώς τελικά σε βάθος χρόνου το δολάριο θα κινηθεί ανοδικά.
Αν ωστόσο η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλλεν κρατήσει σταθερά τα επιτόκια της, αλλά ταυτόχρονα αναφέρει ότι θα υπάρξουν συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες, αυτό θα οδηγούσε την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου σε χαμηλότερα επίπεδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ

