Nα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια η FED αναμένουν οικονομολόγοι
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve (FED) θα αναβάλει για λίγο ακόμα την αύξηση των επιτοκίων, την πρώτη εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, όπως εκτιμούν λίγοι παραπάνω από τους μισούς οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve (FED) θα αναβάλει για λίγο ακόμα την αύξηση των επιτοκίων, την πρώτη εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, όπως εκτιμούν λίγοι παραπάνω από τους μισούς οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Σε αντίστοιχη έρευνα του πρακτορείου την περασμένη εβδομάδα, η οριακή πλειονότητα των ίδιων οικονομολόγων είχε προβλέψει ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθεί αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Αυτή τη φορά, η έρευνα, με δείγμα 80 οικονομολόγων από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, έγινε τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επαναβεβαιώσουν ότι συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψη, ενώ απάντησαν και κάποιοι που δεν ήταν διαθέσιμοι την περασμένη εβδομάδα.
Μετά τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας, πέντε οικονομολόγοι από αυτούς που ανέμεναν αύξηση των επιτοκίων αύριο, Πέμπτη, άλλαξαν γνώμη και εκτιμούν πλέον ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού.
Αντίθετα, κανείς εξ αυτών που είχαν προβλέψει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα υπάρξει αύξηση, δεν εξέφρασε αυτή τη φορά διαφορετική άποψη.
Συνολικά, οι οικονομολόγοι που δεν αναμένουν καμία αλλαγή στα επιτόκια ανήλθαν στους 45, έναντι 35 που στοιχηματίζουν σε μια αύξηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Δηλώσεις Καρυστιανού: Κι όμως, όσα είπε για τις αμβλώσεις δεν ήταν η αρχή – η εμμονή με τη θρησκεία και ο Αρχάγγελος στο πλευρό της



