Μέτρα της Τροχαίας για την οδική ασφάλεια των μαθητών
Σειρά μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από ατυχήματα έχει προγραμματίσει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, με αφορμή την αυριανή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Σειρά μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από ατυχήματα έχει προγραμματίσει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, με αφορμή την αυριανή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τα μέτρα αυτά αφορούν, μεταξύ άλλων, στη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, στην εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές, στην πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία και στην ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κλπ), για την αποκατάστασή τους.
Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας των μαθητών, η Τροχαία ζητά και τη συμβολή των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Ενδεικτικά, οι γονείς καλούνται:
- Να εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί τους,
- Να το εκπαιδεύουν σε θέματα οδικής ασφάλειας από πολύ νωρίς (πχ να του μάθουν να ελέγχει τον δρόμο και από τις δύο κατευθύνσεις και να μην κατεβαίνει στο οδόστρωμα όταν πλησιάζει αυτοκίνητο, να διασχίζει το οδόστρωμα από τις διαβάσεις πεζών, να το τοποθετούν στο πίσω κάθισμα πάντα με ζώνη ασφαλείας κ.α.),
- Να αναζητήσουν, να ελέγξουν και να επιλέξουν την πιο ασφαλή διαδρομή που πρέπει να ακολουθεί για να φθάνει και να επιστρέφει από το σχολείο του,
- Να διανύσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά,
- Να ενημερώνουν άμεσα τους αρμόδιους φορείς αν στο σχολείο ή στη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή οδικά σήματα.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προανήγγειλε και ελέγχους από την Παρασκευή στα σχολικά λεωφορεία, υπενθυμίζοντας και τις αυστηρές κυρώσεις που προβλέπονται για τους παραβάτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- NYT: Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη επίθεση από χώρα του Κόλπου;
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
