Μετά την ανακοίνωση για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας τέταρτης γενιάς του RX στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Lexus ρίχνει λίγο περισσότερο φως στα στοιχεία των εκδόσεων του δημοφιλούς ιαπωνικού SUV που θα διατεθούν στη γηραιά ήπειρο και το οποίο μας είχε πρωτοσυστηθεί πέρυσι, από αμερικανικό έδαφος.

Αναλυτικά, δεδομένη –και- στην ευρωπαϊκή γκάμα εκδόσεων του ιαπωνικού SUV θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της υβριδικής έκδοσης η οποία συνδυάζει κινητήρα V6 3,5 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας 313 ίππους. Σύμφωνα με τις συστάσεις οι κατανάλωση καυσίμου της υβριδικής έκδοσης περιορίζεται σε 5,2 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 120 γρ./χλμ.

Εφαλτήριο για τη βενζινοκίνητη γκάμα θα αποτελέσει ο δίλιτρος turbo –και πρώτος του υπερτροφοδοτούμενου είδους για την Lexus- για τον οποίο δεν υπάρχουν ακριβείς συστάσεις σε ό,τι αφορά το RX, ωστόσο αναμένεται να αποδίδει 245 ίππους και 350 Nm ροπής.

Την γκάμα θα συμπληρώσει ένας V6 3,5 λίτρων η απόδοση του οποίου θα προσεγγίζει τους 300 ίππους προσφέροντας 361 Nm ροπής.

Στις εξοπλιστικές προδιαγραφές του ευρωπαϊκού RX θα συμπεριληφθούν μεταξύ άλλων head-up display, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου και σύστημα εύκολου ανοίγματος της θύρας του πορτ μπαγκάζ. Το εξοπλιστικό παλμαρέ του θα συμπληρώσουν το σύστημα πλοήγησης Lexus Premium Navigation το οποίο συνδυάζεται με οθόνη 12,3 ιντσών και το πακέτο ασφαλείας των Ιαπώνων Lexus Safety System+.

auto.in.gr