Ομιλία Γιούνκερ στην Ευρωβουλή για την Κατάσταση της Ένωσης
Την πρώτη ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης θα απευθύνει την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το in.gr θα μεταδώσει απ' αυθείας την ομιλία και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.
Την πρώτη ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης θα απευθύνει την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Το προσφυγικό, η κρίση στην Ελλάδα, το Πρόγραμμα Εργασίας της Επιτροπής για το 2016, η κατάσταση στην ευρωζώνη εκτιμάται πως θα βρεθούν στην ατζέντα της παρουσίας του κ. Γιούνκερ στην Ευρωβουλή.
Οι ευρωβουλευτές αναμένουν από τον πρόεδρο Γιούνκερ -ο οποίος εξελέγη πέρσι από το Κοινοβούλιο στη βάση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών- να παρουσιάσει μια ανασκόπηση σχετικά με τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, ένα περίγραμμα των προγραμματισμένων πρωτοβουλιών της Επιτροπής, καθώς και ένα μακροπρόθεσμο όραμα σχετικά Ένωση. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στη μεταναστευτική κρίση και το Σένγκεν, την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, την ανάπτυξη και την απασχόληση στην ΕΕ.
Η ομιλία του κ. Γιούνκερ θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. ώρα Ελλάδος παρουσία των επικεφαλής και των μελών των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει συζήτηση, για να ολοκληρωθεί με τις απαντήσεις του προέδρου της Επιτροπής στις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών.
Οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά, όπως και να παρακολουθήσουν την ομιλία και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας: http://www.soteu.eu/
ΤΟ IN.GR ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗ ΣYZHΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες απειλές Νετανιάχου: Θα χτυπήσουμε χιλιάδες στόχους στο Ιράν τις επόμενες ημέρες
- Ισραήλ: Σε ασφαλή τοποθεσία το Μεγάλο Χειρόγραφο του Ησαΐα λόγω της σύγκρουσης με το Ιράν
- «Ελ. Βενιζέλος»: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από Αθήνα με προορισμό χώρες στη Μέση Ανατολή
- Η πρώτη αντίδραση του Πούτιν μετά τον θάνατο Χαμενεΐ: «Κυνική δολοφονία»
- Live streaming: Ολυμπιακός – Εθνικός
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
