Συνάντηση Στουρνάρα – Χουλιαράκη για τις τράπεζες
Οι εν εξελίξει διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εξετασθούν σήμερα σε συνάντηση του Γ.Χουλιαράκη με τον Γ.Στουρνάρα. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί αφενός στους εν εξελίξει ελέγχους για τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αφετέρου στις τεχνικές και νομοθετικές προεργασίες που θα πρέπει να δρομολογηθούν ώς τις 25 Οκτωβρίου.
Οι εν εξελίξει διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εξετασθούν σήμερα Τρίτη σε συνάντηση που θα έχουν ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί στις 5.30 το απόγευμα και θα επικεντρωθεί αφενός στους εν εξελίξει ελέγχους για τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αφετέρου στις τεχνικές και νομοθετικές προεργασίες που θα πρέπει να δρομολογηθούν έως τις 25 Οκτωβρίου, ώστε το εγχείρημα της κεφαλαιακής θωράκισης των πιστωτικών ιδρυμάτων να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν και ζητήματα που σχετίζονται με την κοινοτική οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών -γνωστή ως BRRD-, τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, αλλά και παράμετροι σχετικοί με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας