Νέες φωτιές σε κέντρα προσφύγων στη Γερμανία, πέντε τραυματίες
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο για πρόσφυγες στο Ρότενμπουργκ της Γερμανίας, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σε άλλη πόλη -στο Έμπελεμπεν της Θουριγγίας- πυρπολήθηκε κτίριο που θα μετατραπεί σε κέντρο για πρόσφυγες, από την οποία δεν υπήρξαν τραυματίες.
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο για πρόσφυγες στο Ρότενμπουργκ της Γερμανίας (Βάδη-Βυρτεμβέργη), που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σε άλλη πόλη -στο Έμπελεμπεν της Θουριγγίας- πυρπολήθηκε κτίριο που θα μετατραπεί σε κέντρο για πρόσφυγες, από την οποία δεν υπήρξαν τραυματίες.
Παράλληλα, τη Δευτέρα στη Γερμανία αναμένεται να φτάσουν περίπου 2.500 πρόσφυγες μέχρι το απόγευμα, οι περισσότεροι από το αυστριακό Σάλτσμπουργκ και λιγότεροι απευθείας από τη Βουδαπέστη.
Στο κέντρο στο Ρότενμπουργκ διανυκτερεύουν 84 άτομα. Όταν ξέσπασε η φωτιά τη νύχτα προς Δευτέρα, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν επειδή πήδηξαν από παράθυρο και δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο καθώς εισέπνευσαν καπνό.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την πυρκαγιά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα.
Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί δεκάδες εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.
Η χώρα αναμένει ότι η εισροή των προσφύγων και μεταναστών θα τετραπλασιαστεί και ότι ο αριθμός τους θα φτάσει περίπου στις 800.000 αυτό τον χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Νετανιάχου ζητά ξανά την αναβολή της δίκης του για διαφθορά – Επικαλέιται «λόγους εθνικής ασφάλειας»
- Ξανά κόντρα στην Ουγγαρία η Εθνική πόλο
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης
- Artemis II: Η αποστολή που άλλαξε όσα ξέραμε για τη Σελήνη – Όσα έκρυβε η αθέατη πλευρά της
- Πάσχα και πυροτεχνήματα: Όταν ο εορτασμός μετατρέπεται σε φόβο για τους σκύλους
- «Η Νάκμπα επαναλαμβάνεται»: Η εμμονή του Ισραήλ με τον ποταμό Λιτάνι του Λιβάνου


