Μειώθηκε κατά 600 εκατ. ευρώ ο ΕLA
Mειώθηκε περαιτέρω το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στο μέτωπο των καταθέσεων.
Mειώθηκε περαιτέρω το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στο μέτωπο των καταθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος ζήτησε από το ΔΣ της ΕΚΤ να περιοριστεί το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 89,1 δισ. ευρώ.
Η κατάσταση αναμένεται να επανεξεταστεί στις 16 Σεπτεμβρίου καθώς η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται σταδιακά.
Είναι ενδεικτικό ότι τον Αύγουστο παρά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών οι εκροές των καταθέσεων περιορίστηκαν στο επίπεδο των 300 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατρίνης: Μαζί με τους 2 ιρανικούς πυραύλους καταρρίφθηκε και το αφήγημα της κυβέρνησης περί μη εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο
- Μαριάνα Κατσιμίχα: Γιατί αλλάζει τον τίτλο στο τραγούδι της «Το Βαλς των Χαμένων Ονείρων»
- Παναθηναϊκός: Γύρισε και προπονήθηκε ο Ναν
- ΣτΕ: Υποχρεωτική η επιλογή εναλλακτικού μαθήματος στα σχολεία αντί των Θρησκευτικών
- ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση – Τα σενάρια για τον πόλεμο
- Λήξη συναγερμού για τις απεργίες στα πρατήρια βενζίνης – Η συμφωνία για παροχή voucher

