Τουρκία: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί, σε συγκρούσεις με Κούρδους
Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανέφεραν αξιωματούχοι και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανέφεραν αξιωματούχοι και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Πυκνός καπνός υψωνόταν από την πόλη Τζίζρε, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με τους μάρτυρες.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτα και στην πόλη Γιουκσέκοβα, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και το Ιράν, μολονότι είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους μετά τη δύση του ηλίου.
«Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ σοβαρά τραύματα που νοσηλεύονται σε σπίτια. Οι δυνάμεις ασφαλείας βομβάρδισαν μια γειτονιά και χτύπησαν κατοικίες» είπε ο Αμπντουλάχ Ζεϊντάν, δικηγόρος, μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Από τις συγκρούσεις στην Τζίζρε σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν επτά. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα παιδί 7 ετών. Αλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γιουκσέκοβα και ο ένας από αυτούς ήταν ένας άνδρας ηλικίας 32 ετών, πατέρας τριών παιδιών, είπε ο Ζεϊντάν.
Σε ένα βίντεο από την πόλη αυτή διακρίνεται μια ομάδα ανθρώπων που σκύβουν για να γλιτώσουν από τα πυρά που δέχονται ενώ μεταφέρουν έναν άνδρα τυλιγμένο με επιδέσμους πάνω σε μια αιματοβαμμένη κουβέρτα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442