Άμεση έναρξη της συνεδρίασης στη Βουλή αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων
Στη μία και μισή ξεκινά τελικά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το τρίτο μνημόνιο, μετά το «θρίλερ» που έλαβε χώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Η Ζ.Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει να ξεκινήσει η συνεδρίαση το πρωί, ενώ ο Ν.Φίλης να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση.
Στη μία και μισή ξεκινά τελικά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το τρίτο μνημόνιο, μετά το «θρίλερ» που έλαβε χώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Η Ζ.Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει να ξεκινήσει η συνεδρίαση το πρωί, ενώ ο Ν.Φίλης να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση στην Ολομέλεια.
Μάλιστα, ο κ. Φίλης είχε προτείνει ως ώρα έναρξης τις 23:30, χρόνος που ξεπεράστηκε κατά πολύ, καθώς η συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα.
Σε πρώτη ψηφοφορία, στη Διάσκεψη των Προέδρων 10 από τους 20 παρόντες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης του κ. Φίλη, οκτώ ψήφισαν υπέρ της πρότασης της κ. Κωνσταντοπούλου.
Καθώς, η απόφαση δεν είχε ληφθεί με απόλυτη πλειοψηφία, δημιουργήθηκε εμπλοκή σχετικά με το εάν έπρεπε να επαναληφθεί η διαδικασία.
Η πρόταση του αντιπρόεδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας ήταν να αποφασίσει για την ώρα έναρξης η Ολομέλεια.
Τελικά, και αφού η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε να επαναληφθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας εντός της Διάσκεψης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος άλλαξε την ψήφο του και στήριξε την πρόταση του κ. Φίλη, οπότε η πρόταση για άμεση έναρξη της συζήτησης πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα