Ελευθέριος Βενιζέλος: Αύξηση 20,5% της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο
Αυξήθηκε και τον μήνα Ιούλιο η επιβατική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, η κίνηση στο «Ελ.Βενιζέλος» έφτασε τα 2,14 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,8 εκατ. επιβατών τον Ιούλιο του 2014.
Αυξήθηκε και τον μήνα Ιούλιο η επιβατική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, η κίνηση στο «Ελ.Βενιζέλος» έφτασε τα 2,14 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,8 εκατ. επιβατών τον Ιούλιο του 2014.
Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα (κατά 23,5% και 19% αντίστοιχα). Οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν μικρή άνοδο της τάξης του 1% και οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν άνοδο κατά 31%.
Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 10,1 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 22,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε αύξηση κατά 26,5% και η διεθνής κίνηση κατά 20,6%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 15% και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 29%.
Σε ότι αφορά την κίνηση αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι πτήσεις στο ΔΑΑ έφτασαν τις 20,2 χιλιάδες και παρουσίασαν αύξηση 15,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 16,1% και 15,4% αντίστοιχα.
Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του έτους έφτασε τις 100,2 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο κατά 14,4% και 19,1% αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι επιπτώσεις στη ναυτιλία από τη σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν
- ΗΠΑ: Αμερικανός βετεράνος υιοθέτησε ένα κορίτσι από το Ιράν – Δεκαετίες αργότερα, η ICE θέλει να την απελάσει
- Μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας
- Παναθηναϊκός: Με Σισοκό στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον Άρη
- Τρία χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη που σημάδεψε τη χώρα – Πλησιάζει η δίκη
- ΚΚΕ: Συμμετοχή της κυβέρνησης στο «ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ στη Γάζα, ισοδυναμεί με εγκληματική ενέργεια


