Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν από 16 έως 27 Σεπτεμβρίου

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν από 16 έως 27 Σεπτεμβρίου

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν περισσότερες από 180 νέες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του περιοδικού Σινεμά, θα προβληθούν περισσότερες από 180 νέες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Φέτος, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους παρακάτω χώρους: Δαναός 1 και 2, Odeon Opera 1 και 2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Το Φεστιβάλ διαθέτει τρία διαγωνιστικά τμήματα – μεταξύ των οποίων το δημοφιλές «Μουσική και Φιλμ» – ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και φυσικά τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ πλαισιώνουν μία σειρά από παράλληλες δράσεις, εργαστήρια και ομιλίες αλλά και πάρτι.

Η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ, την οποία σχεδίασε ο street artist, WD δείχνει μια προτομή αγάλματος που μετατρέπεται σε μπομπίνα φιλμ και ετοιμάζεται να φορέσει ένα ζευγάρι 3D γυαλιών.

Νέο Παράλληλο Τμήμα: Athens Film Lab

Φέτος, το Φεστιβάλ εγκαινιάζει το Athens Film Lab, ένα παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης κινηματογραφικών ιδεών, επεξεργασίας σεναρίων και αναζήτησης συμπαραγωγών με εξειδικευμένα σεμινάρια και workshop, δίνοντας την ευκαιρία στους έλληνες κινηματογραφιστές και παραγωγούς να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες διεθνούς φήμης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται και η δράση Αθήνα – Ευρώπη, παιχνίδι για 2 παίκτες, στη διάρκεια της οποίας θα παραχθούν επτά ταινίες μικρού μήκους, με θέμα την Αθήνα και με χρηματοδότηση 7.000 ευρώ η καθεμία.

Με άξονα την διοργάνωση του Athens Film Lab, το Φεστιβάλ ανανεώνει τη συνεργασία του με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, στο INNOVATHENS θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια των 21 προκριθέντων ομάδων, ενώ ετοιμάζεται και μία ιδιαίτερη εκδήλωση – έκπληξη από έναν γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη.

Το φετινό παράλληλο πρόγραμμα του Athens Film Lab συμπληρώνεται με δύο ακόμη συνεργασίες. Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, θα πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για ταινίες μεγάλου μήκους, με σεμινάρια και pitching forum, ενώ η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το Φεστιβάλ, περιλαμβάνοντας μια έκπληξη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας σε αριθμούς:

  • Πάνω από 2000 ταινίες έχουν προβληθεί μέσα σε δύο δεκαετίες
  • Πάνω από 400.000 θεατές έχουν βρεθεί σε κάποια προβολή του φεστιβάλ
  • 3 διαγωνιστικά τμήματα: Διεθνές Διαγωνιστικό, Ελληνικές Μικρού Μήκους αλλά και το διαγωνιστικό τμήμα «Μουσική και Φιλμ»
  • Πάνω από 100 προσωπικότητες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου έχουν παραβρεθεί στο φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων οι Ντάνιελ Ντέι Λούις, Άρι Φόλμαν, Τζέιν Μπίρκιν, Φατίχ Ακίν, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Κώστας Γαβράς, Τζέρεμι Άϊρονς, Πίτερ Γκρίναγουέι, Αντρέα Άρνολντ, Τζούλιαν Τέμπλ, Τομ Τίκβερ, Σίον Σόνο, Κιμ Κι Ντουκ, Κριστίν Βασόν, Μελβίλ Πουπό, Μπεν Γκαζάρα, Νταν Φούτερμαν, κ.ά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024