Bundesbank: Πλουσιότερα από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά
Πλουσιότερα από ποτέ είναι συνολικά τα γερμανικά νοικοκυριά, με περιουσία που αυξήθηκε κατά 140 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας. Η θετική εικόνα αποδίδεται στην ισχυρή αγορά εργασίας και στα εισοδήματα που έφεραν τον συνολικό πλούτο των Γερμανών στα 5,212 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Πλουσιότερα από ποτέ είναι συνολικά τα γερμανικά νοικοκυριά, με περιουσία που αυξήθηκε κατά 140 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας.
Η θετική εικόνα αποδίδεται από την Bundesbank στην ισχυρή αγορά εργασίας και στα εισοδήματα που έφεραν τον συνολικό πλούτο των Γερμανών στα 5,212 τρισεκατομμύρια ευρώ, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα, με αύξηση κατά 2,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, περιουσιακά στοιχεία όπως μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις και ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν αξία 53 δισεκατομμύρια, ενώ η αξία των αμοιβαίων κεφαλαίων φθάνει τα 87 δισεκατομμύρια. Στις αξίες που υπολογίζονται, δεν περιλαμβάνονται έργα τέχνης και ακίνητη περιουσία.
Από την ίδια μελέτη, προκύπτει ακόμη ότι οι Γερμανοί, παρά τα χαμηλά επιτόκια δεν έλαβαν σημαντικά δάνεια, με την εξάρτηση των νοικοκυριών να αυξάνεται κατά μόλις 0.2% στα 1.588 τρισεκατομμύρια. Τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν από γερμανικές τράπεζες και αφορούσαν αγορά κατοικίας.
Ο πλούτος ωστόσο δεν φαίνεται να κατανέμεται ισότιμα σε ολόκληρη τη χώρα, με την Γερμανία να είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το μήνυμα του Γιαμάλ στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα
- Βηθλεέμ: Πού βρίσκεται η γενέτειρα του Ιησού και του Δαβίδ;
- Συνελήφθη άνδρας στα Κύθηρα που διακινούσε αρχαιότητας μέσω διαδικτύου
- ΠΑΣΟΚ: Ο Λαζαρίδης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη – Ο Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει
- Υποκλοπές: H εμπλοκή των 9, ο κίνδυνος παραγραφών και τα ερωτήματα για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ξεκινήσει απευθείας συνομιλίες με τον Λίβανο


