Νικητής στη μάχη με το ευρώ αναδεικνύεται το δολάριο
Στα επίπεδα του 1,0820 δολαρίου υποχώρησε ενδοσυνεδριακά το ευρώ στις συναλλαγές της Δευτέρας συνεχίζοντας την καθοδική του πορεία. Παρά τη συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας η ευρωζώνη συνεχίζει να δείχνει μια πολύ εύθραυστη συμμαχία. Έτσι, όσο περνούν οι μήνες το δολάριο αναδεικνύεται όλο και περισσότερο νικητής στην έως τώρα μάχη με το ευρώ.
Στα επίπεδα του 1,0820 δολαρίου υποχώρησε ενδοσυνεδριακά το ευρώ στις συναλλαγές της Δευτέρας συνεχίζοντας την καθοδική του πορεία.
Παρά τη συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας η ευρωζώνη συνεχίζει να δείχνει μια πολύ εύθραυστη συμμαχία. Έτσι, όσο περνούν οι μήνες το δολάριο αναδεικνύεται όλο και περισσότερο νικητής στην έως τώρα μάχη με το ευρώ.
Σύμφωνα με αναλυτές τα βασικά ερωτήματα για το ευρώ παραμένουν. Θα καταφέρει το κοινό νόμισμα να αναδυθεί ισχυρότερο μετά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, τη συμφωνία δηλαδή στην οποία ήλθαν η Ελλάδα με τους εταίρους της;
Διότι ακόμη και μετά τη διάσωση της Αθήνας, η ευρωζώνη συνεχίζει να δείχνει εύθραυστη εκτιμούν οι αναλυτές. Μπορεί οι ιστορίες ανάκαμψης στην περιφέρεια, από την Ισπανία ώς την Ιρλανδία, να δείχνουν ότι τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων φέρνουν αποτελέσματα, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει τη γενική εικόνα της Γηραιάς Ηπείρου στην οποία κυριαρχούν οι διαρθρωτικές αδυναμίες.
Ουδείς μπορεί να αποκλείσει πως αυτές δεν θα εμφανιστούν και πάλι όταν η ευρωζώνη αντιμετωπίσει εκ νέου σοβαρές δυσχέρειες. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, και για όσο η ανάκαμψη της ευρωζώνης θα συνεχίζεται με συγκρατημένο ρυθμό, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να εμμένει στη χαλαρή νομισματική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της ποσοτικής χαλάρωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρεφέτσα: «Κυνηγούσα πολύ αυτό το γκολ – Έτοιμος ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με Καϊράτ»
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»
- Ο Έιντριεν Μπρόντι είναι σίγουρος ότι η τεχνητή νοημοσύνη «δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει τα συναισθήματα»
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη

